22 november 2014

Popronde 2014
|
Kunsthal KAdE is ook in 2014 weer een van de locaties van Popronde. Op zaterdag 22 november treden in het KAdECafé de bands Try Acrobatics, The Afterveins en Cosmic U op. De optredens zijn gratis toegankelijk.

Programma
14.00: Try Acrobatics
15.00: The Afterveins
16.00: Cosmic U

Try Acrobatics
Pop/ Electro

Zweten op licht ontvlambare 'synth vs. guitar pop'? Denk aan Hot Chip + Das Pop + Friendly Fires en je bent bij deze GrotePrijs van NL deelnemers aan het juiste adres. "Try Acrobatics debuut-EP nodigt meer dan eens uit tot acrobatiek op de dansvloer" (3VOOR12) "Live is dit feest vanaf het 1e nummer, of je de muziek kent of niet" (LiveXS).  

Meer informatie:
Website Try Acrobatics

The Afterveins
Psychedelic/ Rock 'n Roll

The Afterveins is een jonge band uit Rotterdam. Hun sound is zeer beinvloed door artisten als BJTM, The Feelies en The Stooges. Alhoewel de band pas anderhalf jaar bestaat in zijn huidge vorm hebben ze al meer dan 70 keer opgetreden, zijn op tournee geweest in Frankrijk, de Grote Prijs van Rotterdam gewonnen en gestaan op festivals als Motel Mozaique, Bevrijdingsfestival & Oerol. In maart 2014 kwam hun album uit. Meer informatie:
Website The Afterveins

Cosmic U
Postrock/ Indie

In maart 2013 bracht Cosmic U haar debuutalbum uit. De band stond op Eurosonic 2014, kijken uit naar festivals als Oerol & ITGWO en werken aan opnames van een 2e plaat. In het noorden van het land hebben ze naam weten te vestigen en kregen lovende recensies op onder andere OOR en Kindamuzik. De focus ligt nu op het vergaren van bekendheid op nationaal niveau. 

Meer informatie:
Website Cosmic U

Over Popronde
Popronde 2014 vindt plaats in 31 steden door het hele land, van Groningen tot Middelburg, van Deventer tot Amsterdam. Popronde geeft een nieuwe lichting opkomende bands en muzikanten jaarlijks de mogelijkheid op te treden buiten de eigen regio en hun netwerk uit te bouwen. De Popronde en alle concerten zijn gratis toegankelijk.

Lees verder op de website van Popronde: www.popronde.nl

Adres : Eemplein 77 (Eemhuis), 3812 EA Amersfoort Eemplein