16 juli tot en met 17 juli 2009

Moritz Ebinger maakt wandschildering in het KAdEcafe van Kunsthal KAdE
|
Nog t/m vrijdagavond schildert de kunstenaar Moritz Ebinger [1961] in het KAdEcafé een grote wandschildering op de lange achtermuur. Hij zal de meeste middagen live te volgen zijn bij dit werk. Kijk op omroepamersfoort.nl  voor een interview met de kunstenaar.
trefwoord wandschildering KAdE uitzending op 16 juliKunstenaar Moritz Ebinger [1961] maakt in het KAdEcafé een grote wandschildering op de lange achtermuur. Hij zal de meeste middagen live te volgen zijn bij dit werk.

Het KAdEcafé hoort bij Kunsthal KAdE en is van dinsdag t/m zondag geopend van 10:30 – 17:30 uur.
 

Moritz Ebinger : “Sinds vele jaren werk ik, van origine Zwitsers, als beeldend kunstenaar in Nederland. Dankzij de vrijheid die het kunstenaarschap mij biedt, kan ik met alle materialen en uitingsvormen experimenteren. Deze kans benut ik dan ook ten volle. Knäckebröd, dans, inkt, performance, paardenbotten, pinautomaat, radio, tekenen, theater, papier, goud, koper, onderwaterfotografie, internet, neon, film, water etc. Soms ben ik stil in mijn atelier aan het tekenen, soms knutselend aan een grote installatie ter plekke of spreek ik via de radio. Ik werk, organiseer en exposeer graag. Ik exposeer en uit me op verschillende plekken; zowel in het theater, op straat, in museums als bij kunstenaarsinitiatieven, dat vind ik belangrijk en bij mijn manier passen.”

“Door het werk sijpelen invloeden als elegantie, fantasie, verwarring, actie, poëzie en ironie. Als zelfstandige opstandige duizendpoot draag ik keer op keer ideeën aan in de gigantische legpuzzel van de kunst. Ik ben me ervan bewust dat men met kunst geen oorlog, honger en ellende kan uitbannen. Wel weet ik dat analfabetisme, apathie en domheid een voedingsbodem daarvoor zijn. Daarom hecht ik er veel waarde aan dat de inhoud, de ziel en poëzie van mijn kunst goed overkomen. Omdat mijn werk plekken in het hoofd, de buik en het merg van de toeschouwer raakt, of inspireert, kan kunst een stap in de goede richting betekenen.”Van 19 april tot 6 juni toonde Moritz Ebinger werk in de groepstentoonstelling: Bont en Rauw: Colour! in Art Kitchen, Amsterdam.

Solo-exposities o.a. in De Balie, Amsterdam '08, Galerie Phoebus, Rotterdam '07, Künstlerhaus Bern, '06 en Insight Art Foundation, Aruba '06
 

 

Het KAdEcafé hoort bij Kunsthal KAdE en is van di t/m zo geopend van 10:30 – 17:30 uur. Na 17:30 uur kunnen besloten bijeenkomsten worden gefaciliteerd. Voor overleg, presentaties, brainstorms met een daarbij passende verzorging van de inwendige mens met KAdE-bites, running-dinner, sitdown-dinner & private-dining en mogelijk andere wensen zijn bespreekbaar
Adres : Eemplein 77 (Eemhuis), 3812 EA Amersfoort Eemplein