13 maart tot en met 27 maart 2013

Lezingen 13 & 27 maart i.h.k.v. Space Drawings
|
In het kader van de tentoonstelling Space Drawings organiseert KAdE twee lezingen met als uitgangspunt het werk van Thijs Ebbe Fokkens en Heidi Linck.

13 maart 2013
Naar aanleiding van het werk van Thijs Ebbe Fokkens vindt woensdagavond 13 maart een gespreksavond plaats over ideale perspectieven en waarheid en mythes in kunst en wetenschap. Met presentaties van Peter Westbroek (geoloog, emeritus hoogleraar geofysiologie en auteur van het boek 'De ontdekking van de aarde'), Michael van Hoogenhuyze (kunsthistoricus en auteur van het boek 'Muzisch Denken') en Thijs Ebbe Fokkens.

De avond start om 19.30 en duurt tot 21.30 uur. Vooraf en in de pauze is er gelegenheid de tentoonstelling Space Drawings te bezoeken. Vanaf 18.30 staat er warme soep met brood klaar. De soep en toegang tot de lezingen zijn gratis op vertoon van een geldig entreekaartje voor Space Drawings. Gelieve vooraf aan te melden via s.buys@kunsthalkade.nl.

27 maart 2013
Woensdagavond 27 maart hanteert Heidi Linck haar uitgebreide beeldarchief van plekken en ruimtes als vertrekpunt om u van daar uit mee te nemen op de routes die ze in haar werkwijze volgt. Linck laat afwisselend autonome projecten zien, zoals haar tekeningen en de installatie die ze voor Space Drawings maakte, en de toegepaste projecten rondom gebiedsontwikkeling die ze onder de naam Onderzoeksbureau O uitvoert.

De lezing begint om 19.00 uur en is gratis toegankelijk op vertoon van een geldig entreekaartje voor Space Drawings. De tentoonstelling is na de lezing tot 22.00 uur te bezoeken en met andere ogen te bekijken. Gelieve vooraf aan te melden via s.buys@kunsthalkade.nl.Heidi Linck, Just go with it, 2013, zwart geverfde objecten. Courtesy: de kunstenaar, foto: Mike Bink

Beeld boven:
Thijs Ebbe Fokkens, The Aleph, 2013, hout, papier, foto’s. Courtesy: de kunstenaar, foto: Mike Bink
Adres : Eemplein 77 (Eemhuis), 3812 EA Amersfoort Eemplein