15 november 2015

Excursie naar Robert Smithson’s Broken Circle/Spiral Hill
|

Op zondag 15 november organiseert Kunsthal KAdE in samenwerking met Land Art Contemporary een bijzondere excursie naar het werk Broken Circle/Spiral Hill van Robert Smithson. Broken Circle/Spiral Hill is het enige land art werk van Robert Smithson in Europa. Het werd in 1971 gemaakt in het kader van de manifestatie ‘Sonsbeek buiten de perken’. 

De dag begint met een rondleiding van curator Robbert Roos door de tentoonstelling Expeditie land art. Vervolgens vertrekt u per bus naar het Land Art Centrum in Dalen. Deze voormalige koetsierswoning doet dienst als Artist’s residence met het Drentse landschap als uitgangspunt. Hier wordt u hartelijk ontvangen door de familie Sanders voor een lunch en een toelichting over de doelstellingen van het Land Art Centrum. Vanuit Dalen is het slechts een korte rit naar Emmen, waar we Broken Circle/Spiral Hill bezoeken. 

Tijdens de busreis zal Theo Tegelaers (TAAK) een toelichting geven over The Ultraperipheric, een project waarvoor kunstenaars zijn uitgenodigd om naar perifere gebieden te reizen waar de dynamische wisselwerking tussen mens en landschap onderzocht kan worden. 
 
Programma
 
9.30 uur         Inloop met koffie/thee Kunsthal KAdE
10.00 uur Rondleiding door de tentoonstelling
11.15 uur   Vertrek bus
12.45 uur Land Art Centrum Dalen/lunch
14.00 uur Broken Circle/Spiral Hill
16.30  uur Aankomst Amersfoort
 
Deelname aan deze dag inclusief lunch kost € 39,- per persoon. Aanmelden (er is plaats voor maximaal 30 deelnemers*) via: m.jeurissen@kunsthalkade.nl (tevens voor vragen) 
 
* Bij onvoldoende aanmeldingen  kan de excursie worden geannuleerd. U ontvangt hiervan automatisch bericht.
 
Adres : Eemplein 77 (Eemhuis), 3812 EA Amersfoort Eemplein