Kunsthal KAdE LIVEVanaf 3 september is het KAdECafé elke donderdagavond The Place to be! Kunsthal KAdE LIVE biedt een afwisselend programma van muziek, lezingen en Stand Up Comedy. Alle avonden van Kunsthal KAdE LIVE vinden plaats in het KAdECafé van 20.30 - 22.30 uur. Voorafgaand aan het programma kun je hier genieten van een heerlijke dagschotel.
De avonden zijn gratis toegankelijk, tenzij anders vermeld op de website.

Programma september

3 september: Hop & Van den Boomen
Groovy, spannend, sfeervol, opwindend en lekker transparant. Hop & Van den Boomen brengen eigenwijze jazz op gitaar en contrabas. Met minder bekende stukken uit het Jazzrepertoire (van o.a. Benny Golson, Jim Hall, Carla Bley, Sam Rivers) en eigen werk zullen zij elke eerste donderdag van de maand als vast huisduo komen optreden.Sander Hop studeerde aan de conservatoria van Den Haag en Utrecht. Met zijn jazzfunk-band Raise The Roof, waarmee hij vier albums produceerde en jarenlang optrad, won hij in 1995 de Grote Prijs van Nederland. Daarna speelde hij in diverse grote en kleine groepen, waaronder Martin Fondse’s Groove Troopers en Andy Bruce & the Rigidly Righteous. Met Theater Pavlov maakt hij muziektheater. Daarnaast geeft hij band- en gitaarlessen op de Scholen in de Kunst Amersfoort.

Jan van den Boomen studeerde contrabas aan de conservatoria van Maastricht en Genève. Hij speelde met talloze bekende en onbekende ensembles in zowel de klassieke- als jazzwereld. Zelfs met Herman van Veen deed hij een tournee. Hij was mede-oprichter van twee stichtingen voor Jazzmuziek; één in Limburg en het Amersfoorts Jazzpodium. Breed ontwikkeld en van alle markten thuis speelt hij nu ook met de Amsterdamse singer-songwriter Joep van Leeuwen. Jan en Sander zijn collega’s bij de Scholen in de Kunst.

10 september: Singer/Songwriter
Elke tweede donderdag van de maand selecteert Levi Oostermeijer drie jonge singer/songwriters om hun talenten op het podium van Kunsthal KAdE LIVE te vertonen. Op donderdag 10 september bijt hij zelf het spits af samen met Lieke Heusinkveld en Stijn Buist.

Levi is een singer-songwriter uit Amersfoort en host/organisator van zijn maandelijkse 'Huiskamer' sessies in de Observant. Als student aan het conservatorium van de HKU timmert ie hard aan de weg. Zijn (vooral) Nederlandstalige folk songs zijn stuk voor stuk korte verhalen uit het leven gegrepen. Met zijn stem, gitaar en mondharmonica word je meegenomen naar een andere wereld.

“Ik heb me altijd al geïnteresseerd in sfeer en emotie in liedjes. Dat is wat een nummer voor mij dan ook echt af maakt”, zegt Lieke Heusinkveld. De twintig jarige singer-songwriter uit Amersfoort gaat tegenwoordig verder onder het pseudoniem “LA LOYE” en laat steeds meer een eigen geluid horen. Ze is gefascineerd geraakt door bands al Sigur Rós, The National, maar ook door artiesten als Ben Howard en Nick Drake. Mede door deze invloeden is ze de afgelopen tijd in hoog tempo gegroeid en durft ze verder te kijken dan de typische gitaarliedjes.

Stijn Buist is een singer-songwriter en gitarist in het genre: Americana. Dit genre is een mix van Amerikaanse ‘roots’ genres als Folk, Country en Blues. de afgelopen jaren is hij bezig geweest met veel nieuw werk. In september komt hij samen met een nieuwe band, voor de opnames van zijn jaren debuutsingle . Deze single en enkele andere songs die opgenomen worden, zullen vallen onder de naam ‘Lost In The Woods’ 

                                      

17 september: Amersfoorts jong talent
Elke derde donderdag in de maand staat in het teken van jong talent uit Amersfoort.
programma volgt

24 september: Sandra Smallenburg over Expeditie land art
Vanaf 19 september is de tentoonstelling Expeditie land art te zien in Kunsthal KAdE. Op 24 september zal gastcurator Sandra Smallenburg vertellen over haar boek Expeditie land art dat de aanleiding vormde voor het maken van deze tentoonstelling. Zij neemt ons mee op haar bijzondere reis door Amerika, Groot-Brittannië en Nederland. Van de woestijn tot in het bos en door de polder, biedt Sandra ons een uniek kijkje achter de schermen.

Sandra Smallenburg studeerde kunstgeschiedenis aan de Universiteit Leiden. Zij is sinds 1997 als kunstcriticus verbonden aan NRC Handelsblad, eerst als freelancer en sinds 2003 als redacteur beeldende kunst. Ze publiceerde in de Amerikaanse tijdschriften ArtNews en Artforum. Op 3 september verschijnt haar boek Expeditie land art.

Speciaal voor deze avond is Kunsthal KAdE tot 20.00 uur geopend.
Voor deze avond geldt een toegangsprijs.


 

Adres : Eemplein 77 (Eemhuis), 3812 EA Amersfoort Eemplein