Kunsthal KAdE LIVEVanaf 3 september is het KAdECafé elke donderdagavond The Place to be! Kunsthal KAdE LIVE biedt een afwisselend programma van muziek, lezingen en Stand Up Comedy. Alle avonden van Kunsthal KAdE LIVE vinden plaats in het KAdECafé van 20.30 - 22.30 uur. Voorafgaand aan het programma kun je hier genieten van een heerlijke dagschotel.
De avonden zijn gratis toegankelijk, tenzij anders vermeld op de website.

Programma

26 november: discussieavond Land Art Live
In samenwerking met Land Art Flevoland organiseert Kunsthal KAdE een serie van lezingen en gespreksavonden.

De sociale kant van landschapskunst wordt met het programma Land Art Live onder de loep genomen. Hedendaagse kunstenaars worden uitgenodigd om bij de bestaande kunstwerken tijdelijke interventies te maken. De kunstenaars gaan in op dit menselijke aspect en maken ook een verbinding met de oorspronkelijke betekenis of bedoeling van het landschapskunstwerk. Het programma is bedoeld om de landschapskunst van Flevoland op een bijzondere manier onder de aandacht te brengen. Met kunstenaars Melanie Bonajo, Rory Pilgrim, Zhana Ivanova en Feiko Beckers gaan we op donderdag 26 november in gesprek over hun interventies voor Land Art Live. Wat waren hun verwachtingen en bevindingen en hoe hebben ze zich door de kunstenaars van de land art werken in Flevoland laten inspireren? Voor Land Art Live is de avond een mooi moment om de tussenstand op te maken én vooruit te kijken naar de toekomst. De kunstenaars gaan in gesprek met curator Martine van Kampen en het publiek. Voertaal van deze avond is Engels.

Speciaal voor deze avond is Kunsthal KAdE tot 20.00 uur geopend.
Voor deze avond geldt een toegangsprijs.

3 december: Hop & Van den Boomen
Groovy, spannend, sfeervol, opwindend en lekker transparant. Hop & Van den Boomen brengen eigenwijze jazz op gitaar en contrabas. Met minder bekende stukken uit het Jazzrepertoire (van o.a. Benny Golson, Jim Hall, Carla Bley, Sam Rivers) en eigen werk zullen zij elke eerste donderdag van de maand als vast huisduo komen optreden.Sander Hop studeerde aan de conservatoria van Den Haag en Utrecht. Met zijn jazzfunk-band Raise The Roof, waarmee hij vier albums produceerde en jarenlang optrad, won hij in 1995 de Grote Prijs van Nederland. Daarna speelde hij in diverse grote en kleine groepen, waaronder Martin Fondse’s Groove Troopers en Andy Bruce & the Rigidly Righteous. Met Theater Pavlov maakt hij muziektheater. Daarnaast geeft hij band- en gitaarlessen op de Scholen in de Kunst Amersfoort.

Jan van den Boomen studeerde contrabas aan de conservatoria van Maastricht en Genève. Hij speelde met talloze bekende en onbekende ensembles in zowel de klassieke- als jazzwereld. Zelfs met Herman van Veen deed hij een tournee. Hij was mede-oprichter van twee stichtingen voor Jazzmuziek; één in Limburg en het Amersfoorts Jazzpodium. Breed ontwikkeld en van alle markten thuis speelt hij nu ook met de Amsterdamse singer-songwriter Joep van Leeuwen. Jan en Sander zijn collega’s bij de Scholen in de Kunst.

12 december: Singer/Songwriter
Elke tweede donderdag van de maand selecteert Levi Oostermeijer drie jonge singer/songwriters om hun talenten op het podium van Kunsthal KAdE LIVE te vertonen.


17 december: Lezingen Aurora Tang & Anja Novak
Op deze avond staan de Amerikaanse land art kunstenaars en kunstwerken centraal. Aurora Tang is onderzoeker en curator in Los Angeles. Ze werkt als program manager bij The Center for Land Use Interpretation en is managing director van de High Desert Test Sites. Dr. Anja Novak is kunsthistoricus en docent aan de UVA. Hoe worden we door land art geinspireerd tot een nieuwe manier van kijken en welk effect heeft land art op de manier waarop we de omgeving waarnemen?

Speciaal voor deze avond is Kunsthal KAdE tot 20.00 uur geopend.
Voor deze avond geldt een toegangsprijs.


 

Adres : Eemplein 77 (Eemhuis), 3812 EA Amersfoort Eemplein