• Paul Baltus nieuwe directeur Amersfoort in C


  08 04 2014 Het bestuur van Amersfoort in C benoemt de heer Paul Baltus (1960) met ingang van 9 juni 2014 tot de nieuwe algemeen directeur van Amersfoort in C. Hij wordt daarmee de opvolger van de interim-directeur, de heer J.P. Eillebrecht.
 • Coen & Walrick zijn de nieuwe horecapartners van het KAdECafé en het Eemhuis


  07 04 2014 De vier organisaties die het Eemhuis betrekken, Scholen in de Kunst, Archief Eemland, Kunsthal KAdE en De Bibiotheek Eemland, hebben in Coen & Walrick een partner gevonden om de horeca in het gebouw vorm te geven. Coen & Walrick gaan een eigenzinnige invulling geven aan KAdECafé, het Kunstcafé en de Espressobar.
 • KAdE i.v.m. verhuizing gesloten tot 3 mei 2014


  24 03 2014 Kunsthal KAdE is momenteel gesloten in verband met de verhuizing naar het Eemhuis. Op 3 mei 2014 openen we daar met 'Vensters', samengesteld door Marc Mulders.
 • KAdEShop tijdelijk gesloten


  18 02 2014 De KAdEShop is in verband met de voorbereiding van de verhuizing naar het Eemhuis tijdelijk gesloten. Vanaf 3 mei 2014 zijn wij weer open op onze nieuwe locatie, het Eemhuis, Eemplein 77.
 • Opening Blueprint/ Blauwdruk


  18 02 2014 Zaterdag 15 februari is de tentoonstelling Blueprint/ Blauwdruk feestelijk geopend in KAdE. Bekijk hier het filmpje dat door Amersfoort Gezien is gemaakt.
 • Pop-up diner in KAdE


  27 01 2014 In samenwerking met Kunsthal KAdE is er op vrijdag 28 februari en zaterdag 1 maart een pop-up diner tussen de kunst tijdens de tentoonstelling Blueprint/Blauwdruk.
 • Winnaar Poëzieproject


  19 12 2013 De afgelopen weken vond in KAdE het project Kunstgedichten plaats. Leerlingen van 2 en 3 vmbo bezochten de tentoonstelling NOW JAPAN en schreven vervolgens bij een van de kunstwerken een eigen gedicht.

Paul Baltus nieuwe directeur Amersfoort in C


8 april 2014


|
Het bestuur van Amersfoort in C benoemt de heer Paul Baltus (1960) met ingang van 9 juni 2014 tot de nieuwe algemeen directeur van Amersfoort in C. Hij wordt daarmee de opvolger van de interim-directeur, de heer J.P. Eillebrecht. De vacature heeft een verheugend groot aantal sollicitanten opgeleverd. Bestuur en managementteam hebben uiteindelijk unaniem de keuze voor Paul Baltus gemaakt.


Paul Baltus. Foto: Nevel Karaali. www.nevel.nl

Paul Baltus woont in Utrecht, hij staat bekend als een consultant met aanzienlijke kennis van management en sponsorwerving voor culturele instellingen. Hij heeft van oudsher beroepsmatig verkeerd in de wereld van cultuur, musea en architectuur. Op dit moment is hij lid van de directie van het project DOM under, een ondergronds publiekscentrum in het hart van Utrecht, waar 2000 jaar geschiedenis is te aanschouwen. Baltus was daarvoor partner bij het organisatiebureau Explorama, dat zich richtte op evenementen op cultureel en museaal gebied. Daarnaast was hij onder meer voorzitter van de Utrechtse Ondernemers Sociëteit. Baltus zal zijn werk voor Amersfoort in C gaan combineren met DOM under.

Amersfoort in C hoopt met de benoeming van Paul Baltus een periode af te sluiten waarin vooral op financieel gebied orde op zaken moest worden gesteld. Nu is er alle aanleiding om, samen met de nieuwe directeur, naar de toekomst te kijken. Zo zijn de verhuizing van Kunsthal KAdE naar het Eemhuis (op 3 mei opent Kunsthal KAdE weer de deuren) en het afronden van de verbouwing van Museum Flehite belangrijke momenten. Bestuur en managementteam menen met de benoeming van Paul Baltus een directeur te hebben gevonden die in staat zal blijken om beleid en beleving rond Flehite, Kunsthal KAdE, Mondriaanhuis en FASadE op professionele wijze vorm te geven.

Het bestuur wenst hem daarbij alle succes.

Stichting Amersfoort in C is een samenwerkingsverband van vier Amersfoortse culturele instellingen, te weten: Museum Flehite, Mondriaanhuis, Kunsthal KAdE en Architectuurcentrum FASadE.
Wij gaan verhuizen. Vanaf 3 mei 2014 open in het Eemhuis, Eemplein 77, 3812 AE Amersfoort Eemplein