• KAdE i.v.m. opbouw 'De Vierkantigste Rechthoek' gesloten t/m 27 september


  28 08 2014 In verband met de opbouw van de nieuwe tentoonstelling 'De Vierkantigste Rechthoek' Tom Barman ziet alle hoeken van een eeuw Belgische kunst gesloten t/m 27 september. Zondag 28 september is iedereen weer van harte welkom vanaf 12.00 uur. De KAdE Shop is in deze periode wel open, van dinsdag t/m vrijdag van 11.00 - 17.00 uur.
 • Nieuwe werken toegevoegd aan 'Vensters'


  29 07 2014 Sinds dinsdag 22 juli zijn er drie nieuwe werken te zien in de tentoonstelling 'Vensters'. De werken van Balthasar Burkhard en Toshio Enomoto zijn vervangen door werken van Roland Fischer (DE, 1958), Carla van de Puttelaar (NL, 1967) en Laura Samson Rous (NL, 1939).
 • ZOMERACTIE - 50% korting met NS bewijs


  16 07 2014 T/m 31 augustus 2014 krijgt iedereen op vertoon van een NS bewijs (NS treinkaartje, chipkaart/ kortingskaart) aan de kassa van KAdE 50% korting op de entreeprijs.
 • Marc Mulders in serie Hollandse Meesters bij AVRO Kunstuur


  12 07 2014

  Zondag 13 juli was er een portret te zien van kunstenaar Marc Mulders in de serie Hollandse Meesters bij AVRO Kunstuur. 
  De uitzending is terug te bekijken via deze link, klik hier.

 • Mooie foto's n.a.v. workshop fotografie en architectuur in het Eemhuis


  27 05 2014 Op 27 mei jl. gaf Niek Michel een workshop fotografie & architectuur aan leerlingen van het Christelijk College Groevenbeek. De leerlingen lieten zich inspireren door de prachtige architectuur van het Eemhuis. Bekijk hier de resultaten.
 • Kunsthal KAdE is verhuisd


  03 05 2014 Kunsthal KAdE is verhuisd naar het Eemhuis, aan het Eemplein in Amersfoort. Op 3 mei 2014 zijn we weer voor het publiek geopend met de tentoonstelling 'Vensters', samengesteld door Marc Mulders.
 • Paul Baltus nieuwe directeur Amersfoort in C


  08 04 2014 Het bestuur van Amersfoort in C benoemt de heer Paul Baltus (1960) met ingang van 9 juni 2014 tot de nieuwe algemeen directeur van Amersfoort in C. Hij wordt daarmee de opvolger van de interim-directeur, de heer J.P. Eillebrecht.

KAdE i.v.m. opbouw 'De Vierkantigste Rechthoek' gesloten t/m 27 september


28 augustus 2014


|
In verband met de opbouw van de nieuwe tentoonstelling 'De Vierkantigste Rechthoek' Tom Barman ziet alle hoeken van een eeuw Belgische kunst is KAdE gesloten t/m 27 september. Zondag 28 september is iedereen weer van harte welkom vanaf 12.00 uur. De KAdE Shop is in deze periode wel open, van dinsdag t/m vrijdag van 11.00 - 17.00 uur.

De Vierkantigste Rechthoek, Tom Barman ziet alle hoeken van een eeuw Belgische kunst
Kunsthal KAdE maakt in het najaar van 2014 een tentoonstelling met de Belgische muzikant Tom Barman als gastcurator voor een overzicht van (hedendaagse) Belgische kunst. Barman zal vanuit zijn persoonlijke kennis en fascinatie een overzicht samenstellen dat de hele twintigste eeuw omvat, met een focus op de eigentijdse kunst. Anders dan te zoeken naar representatieve namen, focust Barman op individuele werken die voor hem betekenis hebben. Barman: Met deze tentoonstelling wens ik mijn hoogst persoonlijke visie op dat Belgische ‘typisch ontypische’ te geven. In beeld, schilderij en geluid.’

De tentoonstelling past in een reeks van activiteiten in Amersfoort die worden georganiseerd om te herdenken dat 100 jaar geleden – bij het uitbreken van de Eerste Wereldoorlog - veel Belgen naar het noorden vluchtten om aan het oorlogsgeweld te ontsnappen. Onder de vluchtelingen bevonden zich verschillende kunstenaars die later zouden uitgroeien tot belangrijke vertegenwoordigers van het Vlaams Expressionisme. Ook in Amersfoort kwam een aantal kunstenaars terecht. In Museum Flehite zal in het najaar van 2014 een tentoonstelling te zien zijn over deze historische gebeurtenis. 

Klik hier voor meer informatie over de tentoonstelling.KAdE is verhuisd. Nieuw adres: Eemplein 77 (Eemhuis), 3812 EA Amersfoort Eemplein