• Ausstellung: DIE FARBEN VON DE STIJL


  18 05 2017

  Rot. Gelb. Blau. Diese drei Primärfarben haben sich zum Gesicht der Künstlervereinigung De Stijl entwickelt. Wenngleich Rot, Gelb und Blau geradezu archetypisch für die Strömung anmuteten, so waren die Ideen der einzelnen Mitglieder doch ausgesprochen verschieden. Piet Mondriaan, Theo van Doesburg, Bart van der Leck, Gerrit Rietveld, Georges Vantongerloo und Vilmos Huszár haben ihre jeweils ganz eigene Farbvision formuliert. 

  Die Kunsthal KAdE geht auf den Farbgebrauch der sechs Protagonisten des Stijl ein und skizziert, wie Künstler nach dem Zweiten Weltkrieg die autonome Kraft von Farben weiteruntersuchten: vom abstrakten Expressionismus und der konkreten Kunst der 1960er und 1970er Jahre bis hin zu heutigen Künstlern, die Farbe als selbständiges Element verstehen. 

   
 • Who’s Afraid of Red Yellow and Blue III naar Kunsthal KAdE


  01 05 2017 Barnett Newman's ’Who’s Afraid of Red Yellow and Blue III’ naar tentoonstelling De Kleuren van De Stijl in Kunsthal KAdE Amersfoort; schilderij voor het eerst in 36 jaar buiten het Stedelijk Museum, Amsterdam.Bekijk video van transport
 • Kunsthal KAdE zoekt enthousiaste vrijwilligers expositie


  06 04 2017 Kunsthal KAdE is op zoek naar enthousiaste vrijwilligers tijdens de expositie: 'De kleuren van de Stijl' - Periode 5 mei t/m 3 september 2017
 • Kunsthal KAdE zoekt freelance rondleiders Duits/Engelstalig


  07 03 2017 Voor 'De Kleuren van de Stijl' (5 mei t/m 3 september) zijn wij op zoek naar Duits/Engelstalige rondleiders op freelance basis. Ben jij degene die wij zoeken? Lees dan snel verder!
 • Krokusvakantie in Kunsthal KAdE


  21 02 2017 Tijdens de krokusvakantie biedt Kunsthal KAdE speciale workshops en rondleidingen aan voor kinderen als onderdeel van de Goed Gemaakt tentoonstelling.
 • Maak het mee!


  25 01 2017
  In de tentoonstelling Goed Gemaakt bevindt zich Het Atelier. Hier kun je zelf het maakproces ervaren en meedoen met de wedstrijd Maak het mee!
 • Kindercolleges bij Kunsthal KAdE


  22 12 2016 Hoe word je kunstkenner? Wat ontdek je als je een kunstwerk namaakt? En hoe word je als kunstenaar beroemd? Het antwoord op deze vragen ontdek je tijdens de collegereeks van de MuseumJeugdUniversiteit bij Kunsthal KAdE en Mondriaanhuis.

Alle Amersfoorters gratis naar Kunsthal KAdE


19 oktober 2016


|
Op 1 november 2016 bestond Kunsthal KAdE zevenenhalf jaar en dat vieren we door iedereen gratis toegang te geven tot de huidige tentoonstelling Self-Fiction. Dubbelsolo David Altmejd & Friedrich Kunath op zaterdag 5 en zondag 6 november 2016. 
“We zijn uitgegroeid tot een stad met een bloeiend economisch en cultureel klimaat. In zo’n stad hoort kunsthal KAdE thuis. Het is een plek waar de actuele beeldende kunst op de voet wordt gevolgd en van overal op de wereld naar ons toe wordt gehaald. Geworteld in Amersfoort, maar met de blik naar buiten” aldus burgemeester Lucas Bolsius.
Sinds de opening in 2009 heeft het team van KAdE 24 tentoonstellingen samengesteld waaraan 412 (inter)nationale kunstenaars hebben deelgenomen. Kunstenaars uit alle windstreken en uit Amersfoort.


De entree van Kunsthal KAdE aan het Eemplein. Foto: Fred Ernst

Op zondag 6 november zijn er tevens gratis instaprondleidingen. Eén van onze rondleiders vertelt dan alle ins & outs van de tentoonstelling Self-Fiction waardoor je op een ontspannen manier kennismaakt met Kunsthal KAdE en de tentoonstelling. Er is geen voorkennis nodig. De rondleidingen beginnen om: 12.45, 13.30 & 14.15 uur en duren een half uur.

KAdEShop
Ook de KAdEShop bestaat zevenenhalf jaar. Daarom ontvangt iedereen bij een aankoop een leuke attentie in de vorm van een set KAdE ansichtkaarten.


De KAdEShop, met o.a. een uitgebreide collectie kunstboeken, design items, gadgets & sieraden. Foto: Fred Ernst

KAdECafé
In het KAdECafé zijn op zondag 6 november optredens van singer songwriters The Mockingbirds en Theije. Respectievelijk om 14.30 en 15.15 uur. Op 5 & 6 november betaalt u voor koffie/ thee met een stuk appeltaart in het KAdECafé slechts € 4,-

Deze optredens worden georganiseerd door het Songwriters Gilde Amersfoort. Ook op 30 oktober en 13 november zijn er optredens in het KAdECafé. Al deze optredens zijn gratis toegankelijk.

Klik hier voor meer informatie over de tentoonstelling Self-Fiction. 


Self-Fiction, zaaloverzicht met sculpturen van David Altmejd. Foto: Mike BinkAdres : Eemplein 77 (Eemhuis), 3812 EA Amersfoort Eemplein