• Kunsthal KAdE zoek enthousiaste vrijwilligers expositie


  06 04 2017 Kunsthal KAdE is op zoek naar enthousiaste vrijwilligers tijdens de expositie: 'De kleuren van de Stijl' - Periode 5 mei t/m 3 september 2017
 • Kunsthal KAdE zoekt freelance rondleiders Duits/Engelstalig


  07 03 2017 Voor 'De Kleuren van de Stijl' (5 mei t/m 3 september) zijn wij op zoek naar Duits/Engelstalige rondleiders op freelance basis. Ben jij degene die wij zoeken? Lees dan snel verder!
 • Krokusvakantie in Kunsthal KAdE


  21 02 2017 Tijdens de krokusvakantie biedt Kunsthal KAdE speciale workshops en rondleidingen aan voor kinderen als onderdeel van de Goed Gemaakt tentoonstelling.
 • Maak het mee!


  25 01 2017
  In de tentoonstelling Goed Gemaakt bevindt zich Het Atelier. Hier kun je zelf het maakproces ervaren en meedoen met de wedstrijd Maak het mee!
 • Kindercolleges bij Kunsthal KAdE


  22 12 2016 Hoe word je kunstkenner? Wat ontdek je als je een kunstwerk namaakt? En hoe word je als kunstenaar beroemd? Het antwoord op deze vragen ontdek je tijdens de collegereeks van de MuseumJeugdUniversiteit bij Kunsthal KAdE en Mondriaanhuis.
 • December in Kunsthal KAdE


  25 11 2016 December staat weer voor de deur en de kerstvakantie is in aantocht. Zoek de warmte op in Kunsthal KAdE en maak gebruik van de laatste mogelijkheid om het werk van David Altmejd en Friedrich Kunath te bewonderen. Natuurlijk zijn er ook deze maand tal van activiteiten in de Kunsthal en in het KAdECafé.
 • Openingstijden tijdens de feestdagen


  16 11 2016 Kunsthal KAdE is in de feestmaand december geopend op tweede kerstdag en 1 januari van 11.00-17.00 uur. Eerste kerstdag zijn wij gesloten. Op zaterdag 24 en zaterdag 31 december sluiten wij om 16.00 uur. 

December in Kunsthal KAdE


25 november 2016


|
De tentoonstelling Self-Fiction is te zien t/m 1 januari en Kunsthal KAdE is zowel tweede kerstdag als nieuwjaarsdag geopend van 11.00 – 17.00 uur. Op 24 december en 31 december geldt er een aangepaste openingstijd van 11.00 – 16.00 uur.

Natuurlijk zijn er ook weer tal van activiteiten deze maand. Volwassen kunnen mee met de instaprondleidingen op zondag van 13.00 – 14.00 uur. Deze rondleidingen zijn gratis voor bezoekers van KAdE. Vooraf aanmelden is niet nodig.

Voor kinderen zijn er op zondag 18 december, zondag 21 december en zondag 28 december kinderrondleidingen ‘Verboden voor Ouders’. ‘Het licht is gedoofd, er ligt een rood tapijt, de grote zaal staat vol met reuzen, schilderijen draaien aan de muur...Eng? Nee joh, superspannend en jij kan met onze museumdocent mee op speurtocht. Weet jij waar de foto's zijn gemaakt? Ga mee op zoek en bedenk onderweg je eigen verhalen en ga naar huis met een heus zelfportret!’
Hoe laat: 14.15 uur
Voor wie: kinderen in de leeftijd van 6 - 10 jaar
Wat kost het: €2,- per deelnemer
Aanmelden kan via boekingen@kunsthalkade.nl o.v.v. datum, naam en leeftijd. Er kunnen maximaal 10 kinderen deelnemen.

                                                                                                                 Foto: Kevin van der Brug
Op vrijdag 30 december vindt nog één keer de workshop ‘Design your own face’ plaats. ‘Heb je wel eens een selfie gemaakt? Hoe vind je dan dat je er uit ziet? Stel nou dat je dat helemaal zelf kan bepalen… Met de workshopdocent ga je de beelden van David Altmejd in de tentoonstelling bekijken. Daarna ga je aan de slag met het maken van je eigen 3-dimensionale zelfportret. Je mag zelf kiezen welke materialen je hiervoor wilt gebruiken. Het zelfportret mag je natuurlijk mee naar huis nemen aan het eind van de workshop.’
Voor wie: kinderen in de leeftijd van 6 t/m 12 jaar
Hoe laat: 13.30 - 15.30
Waar: Eemzaal (melden bij de balie van Kunsthal KAdE)
Wat kost het: €7,50 per deelnemer (incl. alle materialen, limonade en iets lekkers)
Er is plaats voor maximaal 12 deelnemers. Vooraf aanmelden kan via boekingen@kunsthalkade.nl o.v.v. naam en leeftijd.Kom je gewoon op bezoek, breng dan ook een bezoek aan het Educatiekabinet. Maak hier je eigen Friedrich Kunath collage of creëer een levensgrote David Altmejd. En vergeet niet om een selfie te maken!

Interesse in een particuliere rondleiding of wil je weten welke mogelijkheden we hebben voor kinderfeestjes? Neem dan contact op met boekingen@kunsthalkade.nl.


Foto: Hunker

Ook in het KAdECafé is het gezellig de komende maand. Kunsthal KAdE Live organiseert een drietal avonden met theater en muziek.
Op donderdag 1 december spelen De Luie Honden de voorstelling Holy Fuck. Wat gebeurt er allemaal met dit koor op deze avond? Een satirisch feestje waarbij je je hart kan ophalen aan de liedjes van 'Kinderen voor Kinderen'. In de naam van de Vader, de Dirigent, en de Heilige Geest. Amen. De voorstelling begint om 20.30 uur.
Op 10 december om 21.00 uur staat HUNKER 20 JAAR! op het podium. Dat betekent met volle zeilen tegen de wind in. 20 liedjes, 20 optredens. 3 blazers en 1 percussionist die ons komen versterken. 5 hunkerende muzikanten.
En een week later op 17 december is het de beurt aan Midnight Blue. Dat ze van alle markten thuis zijn laten ze ook deze avond weer zien. Van rock en blues tot soul en jazz. Nergens draaien ze hun hand voor om. Vanaf 21.00 uur op het KAdE Live Podium. Alle avonden zijn gratis toegankelijk!

Tot ziens in december!

Adres : Eemplein 77 (Eemhuis), 3812 EA Amersfoort Eemplein