• Ausstellung: DIE FARBEN VON DE STIJL


  18 05 2017

  Rot. Gelb. Blau. Diese drei Primärfarben haben sich zum Gesicht der Künstlervereinigung De Stijl entwickelt. Wenngleich Rot, Gelb und Blau geradezu archetypisch für die Strömung anmuteten, so waren die Ideen der einzelnen Mitglieder doch ausgesprochen verschieden. Piet Mondriaan, Theo van Doesburg, Bart van der Leck, Gerrit Rietveld, Georges Vantongerloo und Vilmos Huszár haben ihre jeweils ganz eigene Farbvision formuliert. 

  Die Kunsthal KAdE geht auf den Farbgebrauch der sechs Protagonisten des Stijl ein und skizziert, wie Künstler nach dem Zweiten Weltkrieg die autonome Kraft von Farben weiteruntersuchten: vom abstrakten Expressionismus und der konkreten Kunst der 1960er und 1970er Jahre bis hin zu heutigen Künstlern, die Farbe als selbständiges Element verstehen. 

   
 • Who’s Afraid of Red Yellow and Blue III naar Kunsthal KAdE


  01 05 2017 Barnett Newman's ’Who’s Afraid of Red Yellow and Blue III’ naar tentoonstelling De Kleuren van De Stijl in Kunsthal KAdE Amersfoort; schilderij voor het eerst in 36 jaar buiten het Stedelijk Museum, Amsterdam.Bekijk video van transport
 • Kunsthal KAdE zoekt enthousiaste vrijwilligers expositie


  06 04 2017 Kunsthal KAdE is op zoek naar enthousiaste vrijwilligers tijdens de expositie: 'De kleuren van de Stijl' - Periode 5 mei t/m 3 september 2017
 • Kunsthal KAdE zoekt freelance rondleiders Duits/Engelstalig


  07 03 2017 Voor 'De Kleuren van de Stijl' (5 mei t/m 3 september) zijn wij op zoek naar Duits/Engelstalige rondleiders op freelance basis. Ben jij degene die wij zoeken? Lees dan snel verder!
 • Krokusvakantie in Kunsthal KAdE


  21 02 2017 Tijdens de krokusvakantie biedt Kunsthal KAdE speciale workshops en rondleidingen aan voor kinderen als onderdeel van de Goed Gemaakt tentoonstelling.
 • Maak het mee!


  25 01 2017
  In de tentoonstelling Goed Gemaakt bevindt zich Het Atelier. Hier kun je zelf het maakproces ervaren en meedoen met de wedstrijd Maak het mee!
 • Kindercolleges bij Kunsthal KAdE


  22 12 2016 Hoe word je kunstkenner? Wat ontdek je als je een kunstwerk namaakt? En hoe word je als kunstenaar beroemd? Het antwoord op deze vragen ontdek je tijdens de collegereeks van de MuseumJeugdUniversiteit bij Kunsthal KAdE en Mondriaanhuis.

December in Kunsthal KAdE


25 november 2016


|
De tentoonstelling Self-Fiction is te zien t/m 1 januari en Kunsthal KAdE is zowel tweede kerstdag als nieuwjaarsdag geopend van 11.00 – 17.00 uur. Op 24 december en 31 december geldt er een aangepaste openingstijd van 11.00 – 16.00 uur.

Natuurlijk zijn er ook weer tal van activiteiten deze maand. Volwassen kunnen mee met de instaprondleidingen op zondag van 13.00 – 14.00 uur. Deze rondleidingen zijn gratis voor bezoekers van KAdE. Vooraf aanmelden is niet nodig.

Voor kinderen zijn er op zondag 18 december, zondag 21 december en zondag 28 december kinderrondleidingen ‘Verboden voor Ouders’. ‘Het licht is gedoofd, er ligt een rood tapijt, de grote zaal staat vol met reuzen, schilderijen draaien aan de muur...Eng? Nee joh, superspannend en jij kan met onze museumdocent mee op speurtocht. Weet jij waar de foto's zijn gemaakt? Ga mee op zoek en bedenk onderweg je eigen verhalen en ga naar huis met een heus zelfportret!’
Hoe laat: 14.15 uur
Voor wie: kinderen in de leeftijd van 6 - 10 jaar
Wat kost het: €2,- per deelnemer
Aanmelden kan via boekingen@kunsthalkade.nl o.v.v. datum, naam en leeftijd. Er kunnen maximaal 10 kinderen deelnemen.

                                                                                                                 Foto: Kevin van der Brug
Op vrijdag 30 december vindt nog één keer de workshop ‘Design your own face’ plaats. ‘Heb je wel eens een selfie gemaakt? Hoe vind je dan dat je er uit ziet? Stel nou dat je dat helemaal zelf kan bepalen… Met de workshopdocent ga je de beelden van David Altmejd in de tentoonstelling bekijken. Daarna ga je aan de slag met het maken van je eigen 3-dimensionale zelfportret. Je mag zelf kiezen welke materialen je hiervoor wilt gebruiken. Het zelfportret mag je natuurlijk mee naar huis nemen aan het eind van de workshop.’
Voor wie: kinderen in de leeftijd van 6 t/m 12 jaar
Hoe laat: 13.30 - 15.30
Waar: Eemzaal (melden bij de balie van Kunsthal KAdE)
Wat kost het: €7,50 per deelnemer (incl. alle materialen, limonade en iets lekkers)
Er is plaats voor maximaal 12 deelnemers. Vooraf aanmelden kan via boekingen@kunsthalkade.nl o.v.v. naam en leeftijd.Kom je gewoon op bezoek, breng dan ook een bezoek aan het Educatiekabinet. Maak hier je eigen Friedrich Kunath collage of creëer een levensgrote David Altmejd. En vergeet niet om een selfie te maken!

Interesse in een particuliere rondleiding of wil je weten welke mogelijkheden we hebben voor kinderfeestjes? Neem dan contact op met boekingen@kunsthalkade.nl.


Foto: Hunker

Ook in het KAdECafé is het gezellig de komende maand. Kunsthal KAdE Live organiseert een drietal avonden met theater en muziek.
Op donderdag 1 december spelen De Luie Honden de voorstelling Holy Fuck. Wat gebeurt er allemaal met dit koor op deze avond? Een satirisch feestje waarbij je je hart kan ophalen aan de liedjes van 'Kinderen voor Kinderen'. In de naam van de Vader, de Dirigent, en de Heilige Geest. Amen. De voorstelling begint om 20.30 uur.
Op 10 december om 21.00 uur staat HUNKER 20 JAAR! op het podium. Dat betekent met volle zeilen tegen de wind in. 20 liedjes, 20 optredens. 3 blazers en 1 percussionist die ons komen versterken. 5 hunkerende muzikanten.
En een week later op 17 december is het de beurt aan Midnight Blue. Dat ze van alle markten thuis zijn laten ze ook deze avond weer zien. Van rock en blues tot soul en jazz. Nergens draaien ze hun hand voor om. Vanaf 21.00 uur op het KAdE Live Podium. Alle avonden zijn gratis toegankelijk!

Tot ziens in december!

Adres : Eemplein 77 (Eemhuis), 3812 EA Amersfoort Eemplein