• Kunsthal KAdE zoek enthousiaste vrijwilligers expositie


  06 04 2017 Kunsthal KAdE is op zoek naar enthousiaste vrijwilligers tijdens de expositie: 'De kleuren van de Stijl' - Periode 5 mei t/m 3 september 2017
 • Kunsthal KAdE zoekt freelance rondleiders Duits/Engelstalig


  07 03 2017 Voor 'De Kleuren van de Stijl' (5 mei t/m 3 september) zijn wij op zoek naar Duits/Engelstalige rondleiders op freelance basis. Ben jij degene die wij zoeken? Lees dan snel verder!
 • Krokusvakantie in Kunsthal KAdE


  21 02 2017 Tijdens de krokusvakantie biedt Kunsthal KAdE speciale workshops en rondleidingen aan voor kinderen als onderdeel van de Goed Gemaakt tentoonstelling.
 • Maak het mee!


  25 01 2017
  In de tentoonstelling Goed Gemaakt bevindt zich Het Atelier. Hier kun je zelf het maakproces ervaren en meedoen met de wedstrijd Maak het mee!
 • Kindercolleges bij Kunsthal KAdE


  22 12 2016 Hoe word je kunstkenner? Wat ontdek je als je een kunstwerk namaakt? En hoe word je als kunstenaar beroemd? Het antwoord op deze vragen ontdek je tijdens de collegereeks van de MuseumJeugdUniversiteit bij Kunsthal KAdE en Mondriaanhuis.
 • December in Kunsthal KAdE


  25 11 2016 December staat weer voor de deur en de kerstvakantie is in aantocht. Zoek de warmte op in Kunsthal KAdE en maak gebruik van de laatste mogelijkheid om het werk van David Altmejd en Friedrich Kunath te bewonderen. Natuurlijk zijn er ook deze maand tal van activiteiten in de Kunsthal en in het KAdECafé.
 • Openingstijden tijdens de feestdagen


  16 11 2016 Kunsthal KAdE is in de feestmaand december geopend op tweede kerstdag en 1 januari van 11.00-17.00 uur. Eerste kerstdag zijn wij gesloten. Op zaterdag 24 en zaterdag 31 december sluiten wij om 16.00 uur. 

Kindercolleges bij Kunsthal KAdE


22 december 2016


|
Hoe word je kunstkenner? Wat ontdek je als je een kunstwerk namaakt? En hoe word je als kunstenaar beroemd? Het antwoord op deze vragen ontdek je tijdens de collegereeks van de MuseumJeugdUniversiteit bij Kunsthal KAdE en Mondriaanhuis.


Echte onderzoekers en experts geven colleges, speciaal voor kinderen tussen de 8 en 12 jaar. Ontmoet een tentoonstellingsmaker, een hoogleraar kunstgeschiedenis en een kunstenaar. Hoor hun verhalen en vraag hen het hemd van het lijf!


De colleges vinden plaats op 12 maart, 9 april en 14 mei en duren van 13.00 tot 14.00 uur. De collegekaart kost €15. Aan het eind van de reeks krijg je je eigen MuseumJeugdUniversiteit-diploma!
Meedoen? Schrijf je hier in voor de collegereeks en reserveer je plekje!


Hoe word je kunstkenner? 
zondag 12 maart 2017 | 13:00 - 14:00 @ Kunsthal KAdE

Waarom vinden mensen sommige kunst mooier dan andere? Je hebt je dit vast wel eens afgevraagd toen je in een museum liep. Soms zie je heel veel mensen voor een schilderij staan. Een ander kunstwerk lopen ze zomaar voorbij. Wat is goede kunst eigenlijk? Paul van den Akker weet hoe je naar schilderijen en beelden kan kijken en geeft je een kijkje in de keuken van de kunstenaar. Straks ben je zelf een kunstkenner! 

Hoe word je als kunstenaar beroemd? 
zondag 09 april 2017 | 13:00 - 14:00 @ Mondriaanhuis

Van Gogh, Rembrandt, Vermeer, Mondriaan. Die namen doen vast wel een belletje rinkelen. Heel wat Nederlandse kunstenaars zijn wereldberoemd geworden. Maar hoe word je eigenlijk beroemd als kunstenaar? En wat kan het met je doen als je flopt? Marjory Degen heeft veel onderzoek gedaan naar Piet Mondriaan en vertelt over zijn carrière. Wat maakt dat ze nu ook aan de andere kant van de aarde weten wie hij is? 

Wat ontdek je als je een schilderij namaakt? 
zondag 14 mei 2017 | 13:00 - 14:00 @ Kunsthal KAdE

Charlotte Caspers is kunstenaar en schilderijenrestaurator, waardoor ze soms heel precies schilderijen na kan maken. Dat deed ze bijvoorbeeld met een heel beroemd schilderij van Piet Mondriaan: de Victory Boogie Woogie. Hoe gaat dat namaken van een meesterwerk in zijn werk? En wat heeft Charlotte ontdekt over de werkwijze en het kleurgebruik van kunstenaars? (Foto: Posvideo)

Inschrijven voor de MuseumJeugdUniversiteit.Adres : Eemplein 77 (Eemhuis), 3812 EA Amersfoort Eemplein