• Ausstellung: DIE FARBEN VON DE STIJL


  18 05 2017

  Rot. Gelb. Blau. Diese drei Primärfarben haben sich zum Gesicht der Künstlervereinigung De Stijl entwickelt. Wenngleich Rot, Gelb und Blau geradezu archetypisch für die Strömung anmuteten, so waren die Ideen der einzelnen Mitglieder doch ausgesprochen verschieden. Piet Mondriaan, Theo van Doesburg, Bart van der Leck, Gerrit Rietveld, Georges Vantongerloo und Vilmos Huszár haben ihre jeweils ganz eigene Farbvision formuliert. 

  Die Kunsthal KAdE geht auf den Farbgebrauch der sechs Protagonisten des Stijl ein und skizziert, wie Künstler nach dem Zweiten Weltkrieg die autonome Kraft von Farben weiteruntersuchten: vom abstrakten Expressionismus und der konkreten Kunst der 1960er und 1970er Jahre bis hin zu heutigen Künstlern, die Farbe als selbständiges Element verstehen. 

   
 • Who’s Afraid of Red Yellow and Blue III naar Kunsthal KAdE


  01 05 2017 Barnett Newman's ’Who’s Afraid of Red Yellow and Blue III’ naar tentoonstelling De Kleuren van De Stijl in Kunsthal KAdE Amersfoort; schilderij voor het eerst in 36 jaar buiten het Stedelijk Museum, Amsterdam.Bekijk video van transport
 • Kunsthal KAdE zoekt enthousiaste vrijwilligers expositie


  06 04 2017 Kunsthal KAdE is op zoek naar enthousiaste vrijwilligers tijdens de expositie: 'De kleuren van de Stijl' - Periode 5 mei t/m 3 september 2017
 • Kunsthal KAdE zoekt freelance rondleiders Duits/Engelstalig


  07 03 2017 Voor 'De Kleuren van de Stijl' (5 mei t/m 3 september) zijn wij op zoek naar Duits/Engelstalige rondleiders op freelance basis. Ben jij degene die wij zoeken? Lees dan snel verder!
 • Krokusvakantie in Kunsthal KAdE


  21 02 2017 Tijdens de krokusvakantie biedt Kunsthal KAdE speciale workshops en rondleidingen aan voor kinderen als onderdeel van de Goed Gemaakt tentoonstelling.
 • Maak het mee!


  25 01 2017
  In de tentoonstelling Goed Gemaakt bevindt zich Het Atelier. Hier kun je zelf het maakproces ervaren en meedoen met de wedstrijd Maak het mee!
 • Kindercolleges bij Kunsthal KAdE


  22 12 2016 Hoe word je kunstkenner? Wat ontdek je als je een kunstwerk namaakt? En hoe word je als kunstenaar beroemd? Het antwoord op deze vragen ontdek je tijdens de collegereeks van de MuseumJeugdUniversiteit bij Kunsthal KAdE en Mondriaanhuis.

Kunsthal KAdE zoekt freelance rondleiders Duits/Engelstalig


7 maart 2017


|
Voor 'De Kleuren van de Stijl' (5 mei t/m 3 september) zijn wij op zoek naar Duits/Engelstalige rondleiders op freelance basis. Ben jij degene die wij zoeken? Lees dan snel verder!

                        

Kunsthal KAdE ligt net buiten de stadsmuren van Amersfoort. KAdE organiseert tentoonstellingen op het gebied van hedendaagse/ moderne kunst, architectuur, vormgeving & design en eigentijdse beeldcultuur. KAdE heeft geen eigen collectie, maar is met haar tentoonstellingen naar buiten gericht en open voor impulsen vanuit de hele wereld.
Van 5 mei t/m 3 september is in Kunsthal KAdE de tentoonstelling ‘De kleuren van de Stijl’ te zien.
Kunsthal KAdE zoomt voor deze tentoonstelling in op het kleurgebruik van de zes protagonisten van De Stijl en kijkt vervolgens verder hoe kunstenaars na WO II onderzoek bleven doen naar de autonome kracht van kleur: via het abstract expressionisme en de concrete kunst in de jaren zestig en zeventig naar hedendaagse kunstenaars die kleur als zelfstandig element onderzoeken.

Voor de duur van deze tentoonstelling zijn wij op zoek naar freelance rondleiders voor onze Duitstalige en Engelstalige bezoekers.

Jouw profiel
• Ruime ervaring met het verzorgen van rondleidingen voor een volwassen publiek 
• Goede aantoonbare beheersing van de Duitse en/of Engelse taal, beheersing van beide talen is een pré
• Je hebt een goede kennis van moderne en hedendaagse kunst
• Affiniteit en ervaring met een interactieve wijze van rondleiden is een pré
• Je bent beschikbaar in de periode 5 mei t/m 3 september 2017
• Je hebt een representatief voorkomen
• Je woont bij voorkeur in de omgeving van Amersfoort
• Je bent als freelancer in bezit van een kvk nummer

Wij bieden
Een aantrekkelijke dynamische werkomgeving in een compacte betrokken organisatie.
Voorafgaand aan de tentoonstelling is er een inwerkbijeenkomst en stellen wij inleesmateriaal ter beschikking. Wij bieden een vergoeding van € 35,- per anderstalige rondleiding van 1 uur. Reiskosten kunnen tot een bedrag van €10,- per dag worden gedeclareerd.
Bij tevredenheid is er een mogelijkheid tot een langere inzetbaarheid voor toekomstige tentoonstellingen en inzetbaarheid voor Nederlandstalige rondleidingen.

Voor vragen over deze vacature kan uitsluitend via de mail worden gecorrespondeerd met Ilona de Kooter. Ben je geïnteresseerd? Stuur dan voor uiterlijk 30 maart je motivatie en cv naar i.dekooter@kunsthalkade.nlAdres : Eemplein 77 (Eemhuis), 3812 EA Amersfoort Eemplein