KAdEShopDe KAdEShop is in verband met de verhuizing naar het Eemhuis tijdelijk gesloten. Vanaf 3 mei 2014 zijn wij weer open op onze nieuwe locatie, het Eemhuis, Eemplein 77.


  

De KAdEShop bevindt zich links van het entreegebied en is zonder entreebewijs voor de Kunsthal te bezoeken. Het interieurontwerp is verzorgd door Studio Makkink & Bey waarbij de keuze is gemaakt voor een open en transparant karakter.

De collectie kunstboeken van uitgevers als Phaidon, Hatje Cantz en D’Jonghe Hond bevat een bijzondere selectie op het gebied van moderne en hedendaagse kunst, architectuur en design. Catalogi en kaarten van de tentoonstellingen bij Kunsthal KAdE, aangevuld met uitgaven en overzichtswerken van exposerende kunstenaars.

Naast kunstboeken is er een gevarieerd aanbod van designartikelen, gadgets en sieraden. Verschillende merknamen, zoals Royal VKB, Goods, Mobach, Artechnica, I-Catchers, Droog, Lexon en designers als Tord Boontje, Richard Hutten, Henk Stallinga, Marcel Wanders, Chris Kabel, Jurgen Bey en Lise Lefebre zijn vertegenwoordigd.

Onder meer verkrijgbaar in de KAdEShop
Mo Man Tai
[mó, man, tai] (cantonese) = no Problem

Ulrike Jurklies is industrieel vormgever en werkt onder de naam Mo Man Tai.
De KAdE shop heeft de Pattern Sheets, als basis voor een kunstzinnige wanddecoratie, Key chains van gerecycled materiaal en de Tweet – for love notes in huis.
Nieuw zijn de Bird Ball en The Winterbirds.

   


Porselein van Frans Ottink
Porselein, al tijdens zijn opleiding tot ontwerper wordt Frans Ottink (1961) er door gegrepen. Het is nog steeds het materiaal waarmee hij het liefst werkt. Hij kent de specifieke eigenschappen en kwaliteit van porselein goed; ze spelen een grote rol in het ontwerpproces. Ottink maakt bijvoorbeeld met een bijzondere giet-techniek grote vazen, maar ook heel kleine, flinterdunne vaasjes.
Het zijn producten met een hoofdzakelijk autonoom karakter.

Ottink ontwerpt echter ook functioneel serviesgoed: koppen, schotels, bekers, borden, schalen. De ontwerpen zijn helder en gedetailleerd, waardoor de producten toegankelijk zijn voor de gebruiker. Naast materiaaleigenschappen en functionaliteit zijn verbeeldingskracht en intuïtie belangrijk.

Door de combinatie van het ambachtelijk produceren en het autonoom vormgeven bevindt hij zich ergens tussen keramisten en keramische fabrieken. Frans Ottink is docent aan de Design Academy Eindhoven. Zijn werk is aangekocht door onder meer het Stedelijk Museum Amsterdam, Boijmans Van Beuningen Rotterdam en Het Princessehof Leeuwarden.


Dip Cup, Frans Ottink

Multiple 'Yp' van Tom Claassen
Speciaal voor Retrospectief Tom Claassen (mei-augustus 2010) in Kunsthal KAdE heeft Tom Claassen een editie gemaakt. Deze multiple genaamd ´Yp´ is verkrijgbaar voor € 225,-. Er zijn nog slechts enkele exemplaren beschikbaar.

 
Tom Claassen, ‘Yp’, 2010, polyester, 15 x 15 x 20 cm, editie van 200 exemplaren

Cadeaubonnen KAdE en KAdEshop 
Geef iemand een entreebon tot KAdE cadeau of een bon (10 en 20 euro) voor een zelf uit te zoeken exclusief cadeau in de KAdEShop.

  

De shop is zonder entreebewijs toegankelijk en geopend op:
Dinsdag t/m vrijdag van 11.00 uur tot 17.00 uur.
Zaterdag en zondag van 12.00 uur tot 17.00 uur.

Meer informatie: Paulien van Tellingen. 
p.vantellingen@kunsthalkade.nl 
 
Wij gaan verhuizen. Vanaf 3 mei 2014 open in het Eemhuis, Eemplein 77, 3812 AE Amersfoort Eemplein