6 mei t/m 3 september 2017

De Kleuren van De Stijl
avaf - antes vulgar agora fino (before vulgar now chic)
1 oktober t/m 7 januari 2018

Verwacht: VUUR, solotentoonstelling Maria Roosen
21 januari t/m 17 april 2017

Goed Gemaakt. Ode aan het maakproces
24 september t/m 1 januari 2017

'Self-Fiction'
23 januari t/m 1 mei 2016

De Loop der Dingen, over oorzaak & gevolg
21 mei t/m 28 augustus 2016

Soft Power. Arte Brasil.
19 september t/m 3 januari 2016

Expeditie land art


avaf - antes vulgar agora fino (before vulgar now chic)
|


Het kunstenaarscollectief assume vivid astro focus (avaf) heeft in opdracht van Kunsthal KAdE het nieuwe KAdECafé omgevormd tot een kleurrijk kunstwerk. Op de muren en op het plafond is een behang aangebracht wat speciaal voor deze plek is ontworpen. Hoewel avaf het een behang noemt is het eigenlijk een vinyl afdruk, zonder herhalend behangmotief. avaf vergelijkt het behang met een landschap.

In dit werk experimenteert avaf op een abstracte manier met textuur en kleurencombinaties. Op de muren en het plafond van het café zijn allerlei gekleurde verfstreken en vlekken te zien. avaf ontwierp dit met permanente stift op papier. Door de stiften hard op het papier te drukken ontstonden er vlekken en interessante vormen. De tekeningen zijn gescand en digitaal bewerkt en uitvergroot om er een compositie voor het behang van te maken.

Over avaf
avaf is opgericht in 2001 en bestaat uit Eli Sudbrack (1968, Rio de Janeiro, Brazilië, woont in NYC) en Christophe Hamaide-Pierson (1973, Parijs, Frankrijk). Ze gebruiken tekeningen, sculpturen, video, performances in grote kleurrijke installaties waarin gender politics en culturele codes vrij zijn. In hun werk is zichtbaar dat avaf inspiratie haalt uit zowel kunst als ook de popcultuur zoals televisie, animatie, kleurboeken, mode, videospelletjes en popmuziek. Persoonlijke vrijheid is een belangrijk thema voor avaf, wat ze tot uitdrukking brengen in projecten over vrijheid van meningsuiting, mensenrechten, gender en nationale identiteit. avaf daagt regelmatig conventionele veronderstellingen over auteursrecht en kunstenaarschap uit door samenwerkingen aan te gaan met muzikanten, ontwerpers, dansers, kunstenaars en door anderen hun werk uit te laten voeren.

avaf is een acroniem voor assume vivid astro focus, maar heeft tegelijkertijd oneindige betekenissen. Iedere e-mail sluiten ze af met een andere betekenis voor avaf, waarop ze vaak weer antwoord krijgen met een andere avaf acroniem. Alle acroniemen worden door avaf bewaard en eventueel later gebruikt voor titels van kunstwerken en tentoonstellingen. De speelsheid, interactiviteit en vrijheid van deze naam laten duidelijk de visie van avaf zien.

Meer informatie over avaf, klik hier.

Foto's: Mike Bink


Adres : Eemplein 77 (Eemhuis), 3812 EA Amersfoort Eemplein