3
jul. 2022
11:00

Kinderrondleiding

Kinderen kunnen mee met een van de ‘verboden voor ouders’ rondleidingen, een interactieve, ontdekkende rondleiding voor kinderen in de leeftijd van 6 tot 10 jaar.

6
aug. 2022
13:00

Elleboogkerk instaprondleidingen

Tijdens Schurend Paradijs organiseert Kunsthal KAdE iedere eerste zaterdag van de maand een instaprondleiding in de Elleboogkerk.

Verwacht: BAKSTEEN | BRICK

10.09.2022 08.01.2023

De tentoonstelling BAKSTEEN brengt een ode aan het veelzijdige bouwmateriaal. Meer dan vijftig kunstenaars, ontwerpers en architecten tonen de schoonheid van gebakken steen in al zijn kleurvarianten, herhalingen en metselverbanden. De zeggingskracht van baksteen komt terug in het werk van beeldend kunstenaars: de baksteen als symbool voor begrenzingen of als protestmiddel. BAKSTEEN is te zien in Kunsthal KAdE, de Elleboogkerk én via een tour door Amersfoort met nieuwe folly's en bestaande panden.

Nu: Veelgestelde vragen

19.12.2021 14.08.2022

Geweest: Natasja Kensmil & Sadik Kwaish Alfraji

25.09.2021 19.12.2021

Kunsthal KAdE toont in het najaar van 2021 eerste overzichtstentoonstellingen van de kunstenaars Natasja Kensmil en Sadik Kwaish Alfraji.

Geweest: Mirror | Mirror. Reflect Yourself!

05.06.2021 29.08.2021

In de tentoonstelling Mirror | Mirror kan de bezoeker zich verwonderen over de veelzijdigheid van het fenomeen spiegeling. Met de spiegel worden we dagelijks geconfronteerd. Op sociale media spiegelen we voortdurend onze identiteit. De huidige tijd vraagt meer dan ooit om (zelf)reflectie. Aan de hand van kunsthistorische, verhalende en wetenschappelijke invalshoeken worden bezoekers uitgenodigd deze reflectie te onderzoeken.

KAdEShop

Kunstboeken, magazines, ansichtkaarten, designartikelen, gadgets en sieraden

Geweest: This Is America | Art USA Today

26.09.2020 13.12.2020

De Amerikanen gingen op 3 november naar de stembus om een nieuwe president te kiezen: Donald Trump of Joe Biden. Een belangrijk moment in een politiek en sociaal gepolariseerd land. Kunsthal KAdE ging in de aanloop naar de verkiezingen op zoek naar de manier waarop kunstenaars zich positioneren.

Geweest: Tell Me Your Story

08.02.2020 30.08.2020

Voor het eerst in Europa: 100 jaar Afrikaans-Amerikaanse kunst gebaseerd op Storytelling. Bijna 50 kunstenaars tonen de visueel overweldigende rijkdom van de zwarte cultuur. Ruim 140 bruiklenen, voornamelijk uit Amerika, zijn voor even in Amersfoort. Het werk van een groot deel van de kunstenaars was niet eerder in Nederland te zien. Maak kennis met de kernfiguren van de Afrikaans-Amerikaanse kunst en ontdek hun verhaal. De tentoonstelling is nog t/m 30 augustus te zien.

KAdEStudio

In de KAdEStudio kun je zelf experimenteren en maken.

Kunsthal KAdE

Kunsthal KAdE biedt tentoonstellingen aan op het gebied van hedendaagse/moderne kunst, architectuur, vormgeving & design en eigentijdse beeldcultuur.

KAdE Cafe

KAdECafé

Het KAdECafé is de plek op het Eemplein voor een goede cappuccino of kopje thee, met of zonder taart.

Nieuws

Kunsthal KAdE zoekt vrijwilligers!

Wij zijn op zoek naar enthousiaste toezichthouders voor tijdens de tentoonstelling Schurend Paradijs (t/m 14 augustus) en/of voor langere tijd.

Pages

Ontdek Amersfoort

Actuele tips voor een cultureel dagje uit in Amersfoort

Museum Flehite

Ander licht op Withoos - drie generaties Withoos in Museum Flehite t/m 11 september

Mondriaanhuis

LEF! in het Mondriaanhuis t/m 19 juni

FASadE

FASadE brengt mensen bij elkaar die betrokken zijn bij het vormgeven aan de stad en het landschap