Nu: Maatregelen i.v.m. corona

06.05.2020 01.09.2020

Lees hier welke maatregelen we hebben genomen rondom het coronavirus voor een veilig bezoek aan de kunsthal. We verkopen bijvoorbeeld tickets online met tijdsloten.

Verwacht: This Is America | Art USA Today

26.09.2020 03.01.2021

De Amerikanen gaan op 3 november naar de stembus om een nieuwe president te kiezen. Het wordt Donald Trump of Joe Biden. Een belangrijk moment in een politiek en sociaal gepolariseerd land. Kunsthal KAdE ging in de aanloop naar de verkiezingen op zoek naar de manier waarop kunstenaars zich positioneren. In de tentoonstelling This Is America | Art USA Today brengen bijna veertig Amerikaanse kunstenaars via schilderijen, foto's, muurschilderingen, documentatie en installaties de Verenigde Staten naar Nederland. In hun werk behandelen zij actuele thema's als identiteit, stedelijke leefcultuur, klimaatproblematiek en 'Trump'.

Geweest: One Way Ticket to Mars

21.09.2019 12.01.2020

One Way Ticket to Mars laat de bezoeker verschillende aspecten van de reis en het verblijf op Mars ervaren. Hoe weerbarstig zijn de condities van de nieuw te ontdekken planeet? Is wonen op Mars een angstaanjagend idee of juist een prikkelende gedachte?

KAdEShop

Kunstboeken, magazines, ansichtkaarten, designartikelen, gadgets en sieraden

Geweest: Videoland - 10 jaar Kunsthal KAdE

25.05.2019 01.09.2019

Kunsthal KAdE bestaat in de zomer van 2019 tien jaar. Voor de zomertentoonstelling selecteerde KAdE 11 films waarin de balans tussen een specifiek moment of ervaring en een gevoel van eeuwigheid een rol speelt.

Geweest: MAESTRO VAN WITTEL - Hollandse meester van het Italiaanse stadsgezicht

26.01.2019 05.05.2019

Caspar van Wittel (1653-1736) werd geboren in Amersfoort, verhuisde rond 1673 naar Italië, verwierf daar naam en faam en keerde niet meer terug naar Nederland. Tegenwoordig bevindt het overgrote deel van zijn oeuvre zich in Italiaanse, Engelse en Spaanse collecties. Met de tentoonstelling 'MAESTRO VAN WITTEL – Hollandse meester van het Italiaanse stadsgezicht’ eren Museum Flehite en Kunsthal KAdE deze in Nederland vrijwel onbekende meester met een groot retrospectief.

KAdEStudio

In de KAdEStudio kun je zelf experimenteren en maken. Op dit moment is de KAdEStudio gesloten. In de KAdEShop koop je je eigen DIY Collage Kit!

Kunsthal KAdE

Kunsthal KAdE biedt tentoonstellingen aan op het gebied van hedendaagse/moderne kunst, architectuur, vormgeving & design en eigentijdse beeldcultuur.

Geweest: A Balancing Act

15.09.2018 06.01.2019

A Balancing Act laat verschillende (inter)nationale kunstenaars zien die in sculpturen, installaties, foto's, schilderijen, performances, tekeningen en videowerken het vinden van evenwicht onderzoeken.

KAdE Cafe

KAdECafé

Het KAdECafé is weer open! Reserveer een tafel via: eemhuishoreca@gmail.com

Pages

Ontdek Amersfoort

Actuele tips voor een cultureel dagje uit in Amersfoort

Museum Flehite

'Kunst uit Noord-Nederland - Hendrik Nicolaas Werkman e.v.a.' in Museum Flehite

Mondriaanhuis

Spakenburgse diva's in het Mondriaanhuis

FASadE

FASadE brengt mensen bij elkaar die betrokken zijn bij het vormgeven aan de stad en het landschap