Naar home

Wegens een interne renovatie is KAdE t/m 23 augustus gesloten. Vanaf 24 augustus is de tentoonstelling Slaap! bij KAdE te zien.

activiteiten architectuurcafe
Vertical text

Architectuurcafé Baksteen Bestendig

10.11.2022

Hoe toekomstig bestendig is bouwen met baksteen eigenlijk? Tijdens het architectuurcafé op donderdag 10 november gaan architecten Tim Vekemans, Machiel Spaan en Koen Mulder in op actuele ontwikkelingen. Ze delen hun kijk op de praktijk van duurzaam bouwen. Daarbij stelt Tim Vekemans dat iedere opgave van een architect zou moeten beginnen met NIET bouwen

Machiel Spaan, architect en oprichter van M3H architecten, vertelt aan de hand van gerealiseerd werk over nieuwe bouwmethoden en oppert daarbij dilemma’s. Het bijzondere project Kaap Hoorn komt hierbij ook aan bod. Het is een van de eerste gebouwen waarin de Drystrack- techniek op grote schaal is toegepast. Tijdens de avond zal nader worden ingegaan op deze nieuwe manier van het verwerken van bakstenen.

Architect en bouwtechnoloog Koen Mulder gaat in op actuele ontwikkelingen van baksteen. Aan de ene kant zijn er producten waarin de baksteen dunner en dunner wordt, aan de andere kant ontwikkelen zich toepassingen die juist van de stapelbare eigenschap van baksteen uitgaan. Koen Mulder is schrijver van het boek ‘Zinderend Oppervlak’ en realiseerde met studenten van de TU Delft de slangenmuur die nu te zien is in de Elleboogkerk.

RE-ST is een Vlaams architectuur- en onderzoeksbureau dat naar oplossingen zoekt voor urgente en complexe ruimtelijke vraagstukken. Tim Vekemans schrikt niet terug van het plaatsen van een kritische noot. Vooral de omgang met bestaande bakstenen is wat hem betreft DE opgave. RE-ST schreef het boek ‘Wanderspace-zwerfruimte’ dat letterlijk de vorm heeft van een baksteen. In dit boek deelt RE-ST de mening dat het detecteren, in kaart brengen en activeren van zwerfruimte een taak en kans is voor de architect.

Moderatie: Emma Heinhuis en Irene Edzes

Wanneer: 10 november 2022
Tijd: 18.00 – 20.30 uur
Eten: Tussen 17.00 u en 18.00 uur is er de mogelijkheid om in het KAdEcafé te genieten van soep van Coen met brood.
Locatie: KAdECafé, Eemplein 75 Amersfoort
Kosten: €11,50 voor entree + soep met brood, €5,- alleen entree

Of koop alleen een


 Laat het even weten als er rekening gehouden moet worden met allergieën. Dit kan door een mailtje te sturen naar info@fasade.nl.

Tot 17.00 uur heb je de gelegenheid om de tentoonstelling BAKSTEEN | BRICK in Kunsthal KAdE te bezoeken. Het is de directe aanleiding voor deze avond, die door Kunsthal KAdE in samenwerking met FASadE wordt georganiseerd. De tentoonstelling brengt een ode aan het materiaal met werk van meer dan vijftig kunstenaars, architecten en ontwerpers uit binnen- en buitenland. In nieuw en bestaand werk tonen we de schoonheid en zeggingskracht van gebakken steen. De tentoonstelling is tot 8 januari 2023 te bezoeken. Bij de tentoonstelling is een baksteentour ontwikkeld, ook in samenwerking met FASadE. 

activiteiten architectuurcafe

Verwacht:Slaap!

24.08.2024 — 05.01.2025
24
Aug. 2024
Alle activiteiten
KAdEStudio

Kom zelf experimenteren en maken in de KAdEStudio!

KAdEShop

Kunstboeken, magazines, ansichtkaarten, designartikelen, gadgets en sieraden.

Kadeshop
KAdECafé

Het KAdECafé is de plek op het Eemplein voor een goede cappuccino of kopje thee, met of zonder taart.

KadeCafe