Naar home
activiteiten schermafbeelding 2022 01 18 om 16 42 00
Vertical text

Architectuurcafé & tentoonstellingsbezoek

09.03.2022

Stad en land in transitie, daar gaat het Architectuurcafé van woensdagavond 9 maart over. Wat zijn knelpunten in het ontwerpen aan stadsklimaat?

In samenwerking met FASadE, het centrum voor architectuur, stedenbouw en landschap, organiseert Kunsthal KAdE op woensdagavond 9 maart een Architectuurcafé. Een avond waar gesproken zal worden over belangrijke thema’s passend bij de tentoonstelling in Kunsthal KAdE. Gastsprekers van deze avond zijn LOLA Landschapsarchitecten en Prof. Dr Sanda Lenzholzer. Zij tonen ons vergezichten op het landschap en de stad. Wat zijn knelpunten in het ontwerpen aan stadsklimaat?

Voor de grote zaal van Kunsthal KAdE ontwierp LOLA een straattuin die letterlijk uit de stoeptegels barst. Met deze tuin verkent het ontwerpbureau de manier waarop de natuur, als onstuitbare kracht, de stad herovert. Peter Veenstra en Brigitta van Weeren spreken over de installatie en de visie die zij delen op ontwerpen aan de stad en het landschap.

Sanda Lenzholzer is hoogleraar landschapsarchitectuur aan de Wageningen Universiteit en schrijver van het boek: ‘ Het weer in de stad. Hoe ontwerpt het stadsklimaat bepaalt’. Lenzholzer pleit voor het integraal oppakken van klimaat gerelateerde ontwerpbeslissingen. 

Het programma:
16.00 – 17.00 uur mogelijkheid tot tentoonstellingsbezoek aan Schurend Paradijs in Kunsthal KAdE
17.00 – 18.00 uur hapje en drankje in het KAdECafé en de gelegenheid om eens lekker bij te praten met (collega-)ontwerpers, Jonge Honden en andere bezoekers.
18.00 – 20.00 uur lezingen in het KAdECafé

*** Tickets Kunsthal KAdE en maaltijd zijn niet inbegrepen bij de toegangsticket via FASadE.

Koop tickets

Reserveren tickets à €5,00: reserveringen@fasade.nl

activiteiten schermafbeelding 2022 01 18 om 16 42 00

Nu:4 Rijkscollecties & Hans Op de Beeck

27.01.2024 — 05.05.2024
21
Apr. 2024
Alle activiteiten
KAdEStudio

Kom zelf experimenteren en maken in de KAdEStudio!

KAdEShop

Kunstboeken, magazines, ansichtkaarten, designartikelen, gadgets en sieraden.

Kadeshop
KAdECafé

Het KAdECafé is de plek op het Eemplein voor een goede cappuccino of kopje thee, met of zonder taart.

KadeCafe