Naar home

Wegens een interne renovatie is KAdE t/m 23 augustus gesloten. Wel kun je de nieuwe installatie van Hans Op de Beeck bezoeken In De Elleboog aan de Langegracht 36. Vanaf 24 augustus is de tentoonstelling Slaap! bij KAdE te zien.

Vertical text

‘Come to your senses’ Mindfulness workshop In De Elleboog

24.05.2024

Kom reflecteren op jouw zijn en de wereld bij de kunstinstallatie van Hans Op de Beeck!

Wil jij de installatie van Hans op de Beeck in de Elleboogkerk voluit en langdurig beleven?
En wil je ontdekken hoeveel meer je ervaart van dit kunstwerk en van je eigen beleving als je even helemaal tot vertraging komt? Dat kan nu bij In De Elleboog bij deze mindful kunstbeleving op 24 mei 2024!

Mindfulness workshop:
Het winterse waterlandschap van Hans Op de Beeck nodigt uit om een momentje te reflecteren. Zoals de kunstenaar zelf zegt:

“Water reflecteert niet enkel in letterlijke zin, maar prikkelt ook in figuurlijke zin ook de reflectie, het reflectieve, het beschouwend nadenken over het zijn en de wereld.”

Met de Mindfulness workshop kijken we uitvoerig naar deze installatie.
Na een korte kennismaking en uitleg kijk je in stilte terwijl je op een mindful en meditatieve wijze wordt begeleid door Hester Noort. Na afloop wisselen we ervaringen uit.

Praktische informatie
Wanneer: vrijdag 24 mei 2024
Tijd: 10.00 – 11.00 uur
Locatie: Elleboogkerk (Langegracht 36)
Kosten: 21,50 (incl. entree In De Elleboog)

Wat is Mindfulness?

In het kort: Mindfulness heeft zijn wortels in het boeddhisme en wordt beschreven als “doelbewust aandacht besteden aan het huidige moment, zonder oordeel” (J. Kabat-Zinn). Mindfulness gaat over de kunst om aanwezig te zijn in het hier en nu, het volledig bewust zijn van jouw huidige ervaring en daar op vriendelijke wijze, zonder oordeel mee om te gaan of desbetreffend volledig van te genieten!

Over Hester Noort: Hester Noort is gecertificeerd Mindfulness in het Museum trainer, opgeleid door Jolien Posthumus bij Museum van de Geest. En is geschoold Mindfulnesstrainer sinds 2010 voor groepen en individueel. Door haar eerdere opleiding aan de kunstacademie is ‘Mindfulness in het Museum’ een heel mooie combinatie van beide interesses en haar kennisgebied. Voor meer informatie over haar: https://www.linkedin.com/in/hesternoort/

‘Come to your senses’

Kom reflecteren op jouw zijn en de wereld via de kunst van Hans Op de Beeck!

Nu:The Silent Reflection

27.01.2024 — 21.07.2024
24
Aug. 2024
Alle activiteiten
KAdEStudio

Kom zelf experimenteren en maken in de KAdEStudio!

KAdEShop

Kunstboeken, magazines, ansichtkaarten, designartikelen, gadgets en sieraden.

Kadeshop
KAdECafé

Het KAdECafé is de plek op het Eemplein voor een goede cappuccino of kopje thee, met of zonder taart.

KadeCafe