Naar home

Wegens een interne renovatie is KAdE t/m 23 augustus gesloten. Wel kun je de nieuwe installatie van Hans Op de Beeck bezoeken In De Elleboog aan de Langegracht 36. Vanaf 24 augustus is de tentoonstelling Slaap! bij KAdE te zien.

Caspar van Wittel, Gezicht op Rome met de Engelenburcht, datering onbekend, olieverf op doek, 53 x 111,2 cm, inv. 1822.1.20, Musée des Beaux-Arts, Rouen
Vertical text

Lezing Mariska Doesburg

24.02.2019

Bij de tentoonstelling MAESTRO VAN WITTEL geeft Kunsthistorica Mariska Doesburg, verbonden aan de Vrije Academie, een lezing over 'de vader van de veduta'.

Lezing: Overzicht van de vader van de veduta

Van Piet Mondriaan is het algemeen bekend, maar wie weet dat Caspar van Wittel (1653-1736) in Amersfoort is geboren? Wie weet überhaupt wie Van Wittel is? In Nederland is hij onbekend, maar in Italië beschouwen ze hem als de uitvinder van de ‘veduta’, een gedetailleerd stadsgezicht. Anders dan zijn  tijdgenoten schilderde Van Wittel de stad Venetië zoals het was – in elk geval vrij van barokke putti of andere sprookjeswezens. En deze ‘schone’ visie werd nagevolgd door Italiaanse kunstenaars als Canaletto, Bellotto en Guardi. Kunsthal KAdE in Amersfoort neemt enthousiast de taak op zich om hun stadgenoot de bekendheid te verschaffen die hij verdient. De lezing van kunsthistorica Mariska Doesburg sluit mooi aan bij deze missie.

Locatie: Kunsthal KAdE, Eemzaal
Prijs: € 18,00, excl. entree tot het museum, korting op entree met Museumkaart.

Tickets te koop via: https://vrijeacademie.nl/7868/uitgebreid-zoeken/lezing-caspar-van-wittel-in-kade-amersfoort/

activiteiten 6 rouen musee des beaux arts vanwittel tevere castel santangelo

Nu:The Silent Reflection

27.01.2024 — 28.07.2024
KAdEStudio

Kom zelf experimenteren en maken in de KAdEStudio!

KAdEShop

Kunstboeken, magazines, ansichtkaarten, designartikelen, gadgets en sieraden.

Kadeshop
KAdECafé

Het KAdECafé is de plek op het Eemplein voor een goede cappuccino of kopje thee, met of zonder taart.

KadeCafe