Naar home

Wegens een interne renovatie is KAdE t/m 23 augustus gesloten. Wel kun je de nieuwe installatie van Hans Op de Beeck bezoeken In De Elleboog aan de Langegracht 36. Vanaf 24 augustus is de tentoonstelling Slaap! bij KAdE te zien.

Vertical text

Creatieve AI. Lezing door Erwin Blom

21.05.2024

Erwin Blom vertelt je alles over de huidige mogelijkheden en kansen van AI (zonder de bedreigingen te verzwijgen).

Erwin Blom is sinds 2022 gegrepen door zogenoemde ‘generative artificial intelligence’. De AI waarmee je teksten, afbeeldingen, muziek en video kan maken. Hij vertelt je alles over de huidige mogelijkheden en kansen van AI (zonder de bedreigingen te verzwijgen).

Het is een nieuwe stap in de democratisering van media en middelen. Dat zorgt ontegenzeggelijk voor meer middelmatig werk, maar tegelijk voor grote mogelijkheden voor mensen met goede ideeën, creativiteit en eigen karakter. En het zorgt voor nieuwe tools in de handen van kunstenaars; om te brainstormen, om te schetsen, om te maken.

In zijn presentatie schetst Blom vanuit fascinatie en enthousiasme de huidige mogelijkheden en kansen, zonder de onmogelijkheden en bedreigingen te verzwijgen.

Praktische informatie
Wanneer: dinsdag 21 mei
Tijd: 20.00 – 22.00 uur
Locatie: KAdECafé, Eemplein 75
Kosten: 10,-

Over Erwin Blom

Erwin Blom (1961) is muzikant, mediamaker (ex VPRO) en mede-eigenaar van Fast Moving Targets, een in media, technologie en innovatie gespecialiseerd bedrijf. Wat zijn de trends, wat zijn hun implicaties en hoe kunnen bedrijven en organisaties ze zo goed mogelijk benutten. Dat zijn de vragen die hij stelt. Met Fast Moving Targets maakt hij media over innovatie en helpt hij bedrijven innoveren. Dat doet en deed hij onder meer bij de VPRO, Volkskrant, Paradiso en NOC*NSF. Daarnaast staat hij zelf aan de wieg van initiatieven waarvan The Innovation Station (een internationaal videoplatform over innovatie), Sportinnovatie Studio en Productschool.

Erwin stuurt wekelijks een nieuwsbrief over AI in de praktijk

Week van de creatieve AI

Deze lezing wordt georganiseerd in samenwerking met Bibliotheek Eemland in het kader van de Week van de Creatieve AI in Amersfoort.

Duik in de toekomst tijdens de Week van de Creatieve AI in Amersfoort van 20 tot en met 26 mei! Verwacht een bruisende mix van lezingen, workshops en voorstellingen die je meenemen in wereld van AI. Of je nu een expert of nieuwkomer bent, laat je inspireren en netwerk met de voorlopers in technologie. Maak de toekomst mee!

Meer info vind je hier.

Nu:The Silent Reflection

27.01.2024 — 28.07.2024
KAdEStudio

Kom zelf experimenteren en maken in de KAdEStudio!

KAdEShop

Kunstboeken, magazines, ansichtkaarten, designartikelen, gadgets en sieraden.

Kadeshop
KAdECafé

Het KAdECafé is de plek op het Eemplein voor een goede cappuccino of kopje thee, met of zonder taart.

KadeCafe