Naar home

Wegens een interne renovatie is KAdE t/m 23 augustus gesloten. Wel kun je de nieuwe installatie van Hans Op de Beeck bezoeken In De Elleboog aan de Langegracht 36. Vanaf 24 augustus is de tentoonstelling Slaap! bij KAdE te zien.

activiteiten filmstill 2
Vertical text

Documentaire Het Dinsdagavondgevoel

24.05.2022

In het KAdECafé is op dinsdagavond de documentaire Het Dinsdagavondgevoel van regisseur Marlou van den Berge te zien, over het verlangen naar samenzang ten tijde van corona.

Op dinsdagavond is in het KAdECafé de documentaire Het dinsdagavondgevoel te zien. Regisseur Marlou van den Berge volgde twee jaar lang het Amsterdams Gemengd Koor. Het koor werd onevenredig hard getroffen door het Covid-19 virus. Meer dan honderd mensen werden ziek, één koorlid en drie partners van koorleden overleden. Het koor bleef zingen, vanuit huis, op anderhalve meter afstand en voorzichtig weer samen. Het dinsdagavondgevoel laat in een uniek tijdsdocument zien hoe een hechte groep worstelt met het grote leed dat hen overkomt. Na afloop van de documentaire is er een Q&A met Marlou van den Berge en de voorzitter van Koornetwerk Nederland, Daphne Wassink. Moderator bij dit nagesprek is Ellen van Genuchten van Platform Amateurkunst Amersfoort.

Wanneer: dinsdag 24 mei
Tijd: 20.00 – 22.00 uur (zaal open 19.30 uur)
Locatie: KAdECafé
Kosten: €7,50 (inclusief kop koffie of thee)


‘In de coronamediatheek verdient de film zeker een plek. In de muziekmediatheek ook, doordat het koor in de geluidsscore zichzelf, tragedie en rouw bezingt in muziek van Paul M. van Brugge, op een libretto van Ester Naomi Perquin’ (De Groene Amsterdammer)

‘Het resultaat is een ontroerend tijdsdocument waarin de verschillende fases van de pandemie, zoals de eenzaamheid, voorzichtige toenadering én uitsluiting voelbaar zijn, zowel op individueel als collectief niveau’ (VPRO GIDS)activiteiten filmstill 2 activiteiten filmstill 2

Nu:The Silent Reflection

27.01.2024 — 28.07.2024
KAdEStudio

Kom zelf experimenteren en maken in de KAdEStudio!

KAdEShop

Kunstboeken, magazines, ansichtkaarten, designartikelen, gadgets en sieraden.

Kadeshop
KAdECafé

Het KAdECafé is de plek op het Eemplein voor een goede cappuccino of kopje thee, met of zonder taart.

KadeCafe