Naar home

Wegens een interne renovatie is KAdE t/m 23 augustus gesloten. Wel kun je de nieuwe installatie van Hans Op de Beeck bezoeken In De Elleboog aan de Langegracht 36. Vanaf 24 augustus is de tentoonstelling Slaap! bij KAdE te zien.

activiteiten lola landscape architects met olphaert den otter foto kunsthal kade
Vertical text

Filosofische kunstlezing met Olphaert den Otter

26.06.2022

Tijdens deze filosofische kunstlezing zal kunstenaar Olphaert den Otter reflecteren op wereldwijd belangrijke vraagstukken, hoe gaan we verder met de wereld?

Tijdens deze filosofische kunstlezing in de grote zaal van de tentoonstelling ‘Schurend Paradijs’, staat de verhouding tussen de mens, natuur en wereld centraal. Kunstenaar Olphaert den Otter is uitgenodigd te reflecteren op het utopische ideaal van een maakbare wereld. Beginnend vanuit zijn eigen werk De Buitenplaats (2007) zal Olphaert den Otter dieper ingaan op belangrijke vraagstukken, wereldwijd; hoe gaan we verder met de wereld? 

Wanneer: zondag 26 juni 2022
Tijd: 
14.00 – 15.00 uur
Locatie: 
Grote zaal Kunsthal KAdE 
Kosten:
gratis op vertoon van entreebewijs
Aanmelden: Meld je aan voor deze lezing door een mail te sturen naar boekingen@kunsthalkade.nl 

Deze filosofische kunstlezing wordt georganiseerd in het kader van de tentoonstelling ‘Schurend Paradijs’. Deze tentoonstelling start vanuit Mondriaans zoektocht naar een ‘Aards Paradijs’: een modernistische droom van een maakbare wereld op basis van vorm en stijl, waarin de mensen vanuit vrijheid naar het ware, goede en schone streven. In de hedendaagse kunst lijkt het ideaal van een maakbare wereld naar de achtergrond verdwenen. In plaats daarvan is er reflectie op de wereld en maatschappij. In de tentoonstelling ‘Schurend Paradijs’ in Kunsthal KAdE en de Elleboogkerk analyseren kunstenaars de huidige staat van zijn en wijzen ze de toeschouwer door middel van een ervaring op de realiteit waarin wij leven. 

Over de spreker:

Olphaert den Otter schildert al sinds 2009 ‘World Stress Paintings’. In uiteenlopende schilderijenreeksen verbeeldt hij de gevolgen van menselijk handelen op zijn leefomgeving. Zonder dat de mens in zijn schilderijen figureert, speelt hij – als dader en/of slachtoffer – de hoofdrol in landschappen waar rampen plaatsvinden of hebben plaats gevonden. Een van zijn werken is onder het mom ‘paradijzen met een ondertoon’ te zien in de tentoonstelling Schurend Paradijs in Kunsthal KAdE.

activiteiten lola landscape architects met olphaert den otter foto kunsthal kade

Nu:The Silent Reflection

27.01.2024 — 28.07.2024
KAdEStudio

Kom zelf experimenteren en maken in de KAdEStudio!

KAdEShop

Kunstboeken, magazines, ansichtkaarten, designartikelen, gadgets en sieraden.

Kadeshop
KAdECafé

Het KAdECafé is de plek op het Eemplein voor een goede cappuccino of kopje thee, met of zonder taart.

KadeCafe