Naar home

Wegens een interne renovatie is KAdE t/m 23 augustus gesloten. Wel kun je de nieuwe installatie van Hans Op de Beeck bezoeken In De Elleboog aan de Langegracht 36. Vanaf 24 augustus is de tentoonstelling Slaap! bij KAdE te zien.

Installation view Kunsthal KAdE. For Freedoms' 50 State Initiative, 2018. Photo Mike Bink.
Vertical text

In gesprek over Kunst en Activisme in Amerika

16.12.2020

Kunsthal KAdE bundelt op 16 december de krachten met het John Adams Institute voor een online gesprek over kunst en activisme in Amerika.

Hoe is het om nu beeldend kunstenaar te zijn in Amerika, waar enerzijds Trumpisme en anderzijds Black Lives Matter het publieke debat domineert? In hedendaagse Amerikaanse kunst worden issues als racisme, kolonialisme en identiteit direct aangekaart.

‘’Ik ben een beeldend kunstenaar en ik maak revolutionaire kunst om de geschiedenis vooruit te helpen’’ – Dread Scott 

Kunsthal KAdE bundelt op 16 december de krachten met het John Adams Institute voor een online gesprek over kunst en activisme in Amerika. Gastsprekers zijn twee Amerikaanse kunstenaars, Dread Scott en Alixa Garcia, wier werk te zien was in de tentoonstelling This Is America in Kunsthal KAdE. Alixa is ook een van de drijvende krachten achter de door kunstenaars geleide activistische organisatie For Freedoms. Dread en Alixa worden vergezeld door de Nederlandse kunstenaar Patricia Kaersenhout, die vertegenwoordigd was in de tentoonstelling Say It Loud in het Bonnefantenmuseum in Maastricht. Tracy Metz, directeur John Adams, en Robbert Roos, directeur Kunsthal KAdE, leiden het gesprek.

Tune in op woensdag 16 december om 19:30 voor een spannende discussie over de rol en de inhoud van het kunstenaarschap vandaag de dag! Klik op de play-button hieronder:

Over John Adams Institute:
Het John Adams Institute biedt al drie decennia een onafhankelijk podium voor de Amerikaanse cultuur in Nederland. De instelling gelooft in de kracht van ideeën en in intellectuele uitwisseling door middel van echte ontmoetingen. Door de jaren heen hebben ze sprekers als Madeleine Albright, Jonathan Safran Foer, Spike Lee, Jonathan Franzen en Nobelprijswinnaars Toni Morrison en Joseph Stiglitz – to name a few – uitgenodigd om hun gedachten en inzichten met het Nederlandse publiek te delen.

activiteiten schermafbeelding 2020 12 04 om 10 11 22

activiteiten iew kunsthal kade for freedoms 50 state initiative 2018 photo mike bink

Nu:The Silent Reflection

27.01.2024 — 21.07.2024
24
Aug. 2024
Alle activiteiten
KAdEStudio

Kom zelf experimenteren en maken in de KAdEStudio!

KAdEShop

Kunstboeken, magazines, ansichtkaarten, designartikelen, gadgets en sieraden.

Kadeshop
KAdECafé

Het KAdECafé is de plek op het Eemplein voor een goede cappuccino of kopje thee, met of zonder taart.

KadeCafe