Naar home

Wegens een interne renovatie is KAdE t/m 23 augustus gesloten. Wel kun je de nieuwe installatie van Hans Op de Beeck bezoeken In De Elleboog aan de Langegracht 36. Vanaf 24 augustus is de tentoonstelling Slaap! bij KAdE te zien.

activiteiten detail
Vertical text

Kindercollegereeks Baksteen

27.11.2022

In Kunsthal KAdE is vanaf september de tentoonstelling: BAKSTEEN te zien. In drie colleges ontdekken kinderen samen met experts alles over baksteen!

College #3:
Kunstenaar Suzie van Staaveren vindt het leukste aan baksteen dat het een hele simpele vorm heeft, maar dat je er eindeloos veel dingen mee kunt maken. Met bakstenen kun je in de ruimte iets bouwen vanuit je eigen fantasie. Baksteen is niet plat zoals een schilderij, maar heeft een vorm. Je kunt het oppakken of er een nieuwe vorm mee bouwen. Kijk maar eens goed om je heen, bijvoorbeeld naar de huizen bij jou in de straat. Valt je op hoeveel soorten baksteen en hoeveel verschillende gebouwen van baksteen er zijn? In dit werkcollege ga je samen met kunstenaar Suzie van Staaveren een eigen baksteen maken van klei en er ook mee bouwen.

Wanneer: zondag 27 november
Tijd: 13.00 – 14.00 uur 
Leeftijd: 8 – 12 jaar
Locatie: Kunsthal KAdE
Kosten: 15,- (in totaal voor drie colleges) De baksteen – volgens de Dikke van Dale letterlijk: een gebakken steen. Groot, klein, in heel veel kleuren, te vinden in je huis, op straat, op pleinen. Bakstenen ken je waarschijnlijk vooral als bouwmateriaal. Maar wat zou je nog meer kunnen bouwen met baksteen? En waarom vinden kunstenaars de gewone baksteen vandaag de dag zo interessant? Kunsthal KAdE maakt in het najaar een tentoonstelling over baksteen, waar werk te zien is van architecten, kunstenaars en ontwerpers die allemaal op hun eigen manier geïnspireerd zijn door baksteen. Doe mee met de collegereeks en wordt een echte baksteenkenner!

activiteiten detail

Nu:The Silent Reflection

27.01.2024 — 28.07.2024
KAdEStudio

Kom zelf experimenteren en maken in de KAdEStudio!

KAdEShop

Kunstboeken, magazines, ansichtkaarten, designartikelen, gadgets en sieraden.

Kadeshop
KAdECafé

Het KAdECafé is de plek op het Eemplein voor een goede cappuccino of kopje thee, met of zonder taart.

KadeCafe