Naar home

Wegens een interne renovatie is KAdE t/m 23 augustus gesloten. Wel kun je de nieuwe installatie van Hans Op de Beeck bezoeken In De Elleboog aan de Langegracht 36. Vanaf 24 augustus is de tentoonstelling Slaap! bij KAdE te zien.

activiteiten detail
Vertical text

Kindercollegereeks Baksteen

25.09.2022

In Kunsthal KAdE is vanaf september de tentoonstelling BAKSTEEN te zien. In drie colleges ontdekken kinderen samen met experts alles over baksteen!

College #1:
In dit college ga je samen met kunstenaar Florens Kool op onderzoek uit. Hoe laten schilders zich inspireren door baksteen? Je gaat in de tentoonstelling verschillende geschilderde bakstenen bekijken. Hoe wordt verf gebruikt om een materiaal als baksteen uit te drukken? Wat voor soort metselverbanden zijn er en hoe schilder je al die steentjes eigenlijk? Na het zien van de kunstwerken en met tips van de kunstenaar leer je hoe je zelf een overtuigende bakstenen muur kan schilderen. Je leert hoe je een strak raster maakt zodat het op een gemetselde muur lijkt en gaat verschillende gereedschappen gebruiken om de verf zo aan te brengen dat het echt lijkt op baksteen! Aan het eind van het college ga je naar huis met een zelfgemaakt baksteenschilderij.

Wanneer: zondag 25 september
Tijd: 13.00 – 14.00 uur 
Leeftijd: 8 – 12 jaar
Locatie: Kunsthal KAdE
Kosten: 15,- (in totaal voor drie colleges) De baksteen – volgens de Dikke van Dale letterlijk: een gebakken steen. Groot, klein, in heel veel kleuren, te vinden in je huis, op straat, op pleinen. Bakstenen ken je waarschijnlijk vooral als bouwmateriaal. Maar wat zou je nog meer kunnen bouwen met baksteen? En waarom vinden kunstenaars de gewone baksteen vandaag de dag zo interessant? Kunsthal KAdE maakt in het najaar een tentoonstelling over baksteen, waar werk te zien is van architecten, kunstenaars en ontwerpers die allemaal op hun eigen manier geïnspireerd zijn door baksteen. Doe mee met de collegereeks en wordt een echte baksteenkenner!

activiteiten detail

Nu:The Silent Reflection

27.01.2024 — 28.07.2024
KAdEStudio

Kom zelf experimenteren en maken in de KAdEStudio!

KAdEShop

Kunstboeken, magazines, ansichtkaarten, designartikelen, gadgets en sieraden.

Kadeshop
KAdECafé

Het KAdECafé is de plek op het Eemplein voor een goede cappuccino of kopje thee, met of zonder taart.

KadeCafe