Naar home

Wegens een interne renovatie is KAdE t/m 23 augustus gesloten. Wel kun je de nieuwe installatie van Hans Op de Beeck bezoeken In De Elleboog aan de Langegracht 36. Vanaf 24 augustus is de tentoonstelling Slaap! bij KAdE te zien.

Vertical text

Lezing Folkert de Jong

26.03.2023

Ontdek de kunstenaar achter Ministry of Fear/Foam. Folkert de Jong vertelt tijdens deze lezing meer over zijn kunstenaarschap en geeft een kijkje in zijn hoofd.

Kunstenaar Folkert de Jong toont zijn 25-jarige oeuvre tijdens de solotentoonstelling Ministry of Fear/Foam in Kunsthal KAdE. Al vroeg is Folkert verzeild geraakt in een wereld van Styrofoam en purschuim waarmee hij bizarre tableaux vivants creëert. Hoe is de kunstenaar ooit begonnen? Waarom sprak dit (bouw)materiaal Folkert zo aan? Waarvan raakt hij geïnspireerd en waardoor geïntrigeerd?

Tijdens deze lezing vertelt Folkert de Jong je over de bestaansgeschiedenis van zijn kunstenaarschap. Hij neemt je mee in zijn wereld vol chaos, kunst en verhalen aan de hand van verschillende werken uit zijn oeuvre en geeft een kijkje achter de schermen over hoe Ministry of Fear/Foam tot stand is gekomen.

TICKETS: UITVERKOCHT

Wanneer: zondag 26 maart 2023
Tijd: 14.00 – 15.00 uur (let op, 26 maart is zomertijd)
Locatie: Kunsthal KAdE, Eemzaal
Kosten (incl. toegang tentoonstelling): €13,- / €0,- voor museumkaarthouders & We Are Public leden / €6,- voor studenten en CJP

 

activiteiten folkert de jong 2023 foto mike bink

Nu:The Silent Reflection

27.01.2024 — 28.07.2024
KAdEStudio

Kom zelf experimenteren en maken in de KAdEStudio!

KAdEShop

Kunstboeken, magazines, ansichtkaarten, designartikelen, gadgets en sieraden.

Kadeshop
KAdECafé

Het KAdECafé is de plek op het Eemplein voor een goede cappuccino of kopje thee, met of zonder taart.

KadeCafe