Naar home
Vertical text

Lezing over prinses Sophie door Thera Coppens

07.04.2024

Auteur Thera Coppens vertelt in deze lezing over de hofjapon van prinses Sophie (groothertogin van Saksen Weimar Eisenach).

Auteur Thera Coppens zal in deze lezing meer vertellen over het leven van prinses Sophie groothertogin van Saksen Weimar Eisenach en diens hofjapon die in de tentoonstelling ‘4 Rijkscollecties & Hans Op de Beeck’ te zien is.

In Kunsthal KAdE zijn verschillende thema’s gekozen die de kunst uit CollectieCentrum Nederland verbinden met de werken van Hans Op de Beeck. In de ruimte met het thema ‘Feest’ is de hofjapon van prinses Sophie uit Paleis Het Loo geselecteerd. Het was de hofjapon die Thera Coppens in 2010 ten geschenke kreeg van de achterachterkleindochter van de prinses, Cornelie Brena. Het doorleefde textiel inspireerde Thera Coppens tijdens het schrijven van haar boek ‘Sophie in Weimar’. Later gaf Coppens de japon in bruikleen aan Museum Paleis Het Loo.

Op zondagmiddag 7 april geeft Thera Coppens een lezing over prinses Sophie groothertogin van Saksen Weimar Eisenach. Zij is de enige Oranje die wereldfaam verwierf door haar zorg voor het cultureel erfgoed.

Praktische informatie
Wanneer: zondag 7 april 2024
Tijd: 14.30 – 15.30 uur
Locatie: Kunsthal KAdE
Kosten: €5,- (exclusief entreekosten)

Meer informatie over Thera Coppens vind je op haar site.

Nu:4 Rijkscollecties & Hans Op de Beeck

27.01.2024 — 05.05.2024
21
Apr. 2024
Alle activiteiten
KAdEStudio

Kom zelf experimenteren en maken in de KAdEStudio!

KAdEShop

Kunstboeken, magazines, ansichtkaarten, designartikelen, gadgets en sieraden.

Kadeshop
KAdECafé

Het KAdECafé is de plek op het Eemplein voor een goede cappuccino of kopje thee, met of zonder taart.

KadeCafe