Naar home

Wegens een interne renovatie is KAdE t/m 23 augustus gesloten. Wel kun je de nieuwe installatie van Hans Op de Beeck bezoeken In De Elleboog aan de Langegracht 36. Vanaf 24 augustus is de tentoonstelling Slaap! bij KAdE te zien.

activiteiten  ke nyakaho o gobotsa collage charcoal ink on canvas 201cm x 360cm 2017
Vertical text

Lezing Rob Perree

11.02.2018

Kunsthistoricus en oprichter/hoofdredacteur van het online tijdschrijft Africanah.org Rob Perree vertelt over Zuid-Afrikaanse kunst en het verschil met kunst uit andere Afrikaanse landen

Vaak wordt er gesproken over Afrikaanse kunst. Maar met 54 verschillende landen met onderling verschillende culturen en structuren kan er niet gesproken worden over één Afrikaanse cultuur. Rob Perree, kunsthistoricus en oprichter/hoofdredacteur van het online tijdschrift Africanah.org, vertelt wat Zuid-Afrikaanse kunst onderscheidend maakt. In zijn lezing gaat hij in op het verschil tussen de Zuid-Afrikaanse kunstwereld en de kunstwereld van andere Afrikaanse landen en wat we hiervan terug zien in de kunst zelf.

In het kader van Tell Freedom organiseert Kunsthal KAdE een reeks lezingen door specialisten op gebied van Zuid-Afrikaanse kunst en aan de tentoonstelling gerelateerde onderwerpen. Deze lezing is de eerste lezing in een reeks van vier.

Deze lezing is gratis voor bezoekers van Kunsthal KAdE. Vooraf aanmelden wordt op prijs gesteld. Stuur een mail naar boekingen@kunsthalkade.nl

 

Nu:The Silent Reflection

27.01.2024 — 28.07.2024
KAdEStudio

Kom zelf experimenteren en maken in de KAdEStudio!

KAdEShop

Kunstboeken, magazines, ansichtkaarten, designartikelen, gadgets en sieraden.

Kadeshop
KAdECafé

Het KAdECafé is de plek op het Eemplein voor een goede cappuccino of kopje thee, met of zonder taart.

KadeCafe