Naar home

Wegens een interne renovatie is KAdE t/m 23 augustus gesloten. Wel kun je de nieuwe installatie van Hans Op de Beeck bezoeken In De Elleboog aan de Langegracht 36. Vanaf 24 augustus is de tentoonstelling Slaap! bij KAdE te zien.

activiteiten 7 flehite van wittel gezicht op amersfoort lowres
Vertical text

Lezing Rosita Steenbeek

03.04.2019

Rosita Steenbeek schreef het boek ‘Ander licht’ over Matthias Withoos, de leermeester van o.a Jasper van Wittel, en zijn dochter Alida.

Rosita Steenbeek (1959) groeide op in Amersfoort en woont voor een deel van het jaar in Rome, in een palazzo waar vroeger de Nederlandse schilders bij elkaar kwamen. Eigenlijk heeft zij veel gemeen met Van Wittel, want ook hij groeide hier op en verhuisde naar Rome.

Haar boek ‘Ander licht’ gaat over  Matthias Withoos (hij schilderde ‘zicht op Amersfoort’), de leermeester van oa Jasper van Wittel, en zijn dochter Alida. Alida wordt  wanhopig verliefd op Jasper, die vanwege het rampjaar 1672 naar Italië verhuist en daar zijn naam al snel verandert in Gaspare Vanvitelli. De schrijfster is ze zo veel mogelijk uitgegaan van historische gegevens en schilderde om dichter bij de personen en hun werk te komen zelfs werk van hen na.

Locatie: KAdE Café
Tijd: 20.00 uur
Kosten: Bibliotheekpashouders € 8,50, algemeen € 10,-

Koop hier je ticket voor de lezing!

activiteiten 7 flehite van wittel gezicht op amersfoort lowres

Nu:The Silent Reflection

27.01.2024 — 28.07.2024
KAdEStudio

Kom zelf experimenteren en maken in de KAdEStudio!

KAdEShop

Kunstboeken, magazines, ansichtkaarten, designartikelen, gadgets en sieraden.

Kadeshop
KAdECafé

Het KAdECafé is de plek op het Eemplein voor een goede cappuccino of kopje thee, met of zonder taart.

KadeCafe