Naar home

Wegens een interne renovatie is KAdE t/m 23 augustus gesloten. Wel kun je de nieuwe installatie van Hans Op de Beeck bezoeken In De Elleboog aan de Langegracht 36. Vanaf 24 augustus is de tentoonstelling Slaap! bij KAdE te zien.

activiteiten folkert de jong 059
Vertical text

Rondleiding en workshop met de Kunstbrouwerij

01.03.2023

Volg een rondleiding door de tentoonstelling van Folkert de Jong in Kunsthal KAdE en maak een animatiefilmpje met kunstenares Gemma Oosterhof.

Samen met de Kunstbrouwerij organiseert Kunsthal KAdE een leuk dagje uit in de voorjaarsvakantie.

Een rondleiding door de tentoonstelling ‘Ministry of Fear/Foam’ van kunstenaar Folkert de Jong in Kunsthal KAdE gevolgd door een workshop met kunstenares Gemma Oosterhof in het atelier van Scholen in de Kunst in het Eemhuis. 
De Jong maakt levensgrote kunstwerken van heel bijzonder materiaal: Styrofoam en polyurethaan-schuim. Het is materiaal dat normaal gesproken wordt gebruikt in de bouw, de architectuur en de decorbouw. Tijdens de rondleiding leer je op een heel nieuwe manier kijken naar kunst én kun je alvast inspiratie opdoen voor het vervolg van de dag.
Na het bezoek aan Kunsthal KAdE leer je van Gemma Oosterhof hoe je je eigen unieke animatiefilmpje kunt maken, geïnspireerd op het werk van Folkert de Jong. Het wordt een combinatie van een verhaal bedenken, knutselen met verschillende materiaalsoorten en véél beeldmateriaal opnemen. Leuk én leerzaam!

Wanneer: woensdag 1 maart
Tijd: 10.00-14.30 uur
Leeftijd: 10+
Locatie: Eemhuis
Kosten: 22,50 incl. lunch

Ben jij nieuwsgierig geworden naar de expositie in Kunsthal KAdE én wil je zelf aan de slag met animatie? Meld je dan aan!

Goed om te weten: sommige kinderen kunnen de tentoonstelling als spannend ervaren. Maar de meest gehoorde reactie is: “Wauw!”

Programma
10.00-11.00 uur Kunsthal KAdE: rondleiding 
11.15-12.15 uur workshop animatie deel 1
12.15-12.45 uur lunch
12.45-14.15 uur workshop animatie deel 2
14.15-14.30 uur presentatie aan (groot)ouder/verzorgers

Samenwerking
Deze activiteit is bijzondere samenwerking tussen Kunsthal KAdE, kunstenares Gemma Oosterhof (nieuwsgierig naar haar overige werk: Gemma Oosterhof) en de Kunstbrouwerij. 

activiteiten folkert de jong 059

Nu:The Silent Reflection

27.01.2024 — 28.07.2024
KAdEStudio

Kom zelf experimenteren en maken in de KAdEStudio!

KAdEShop

Kunstboeken, magazines, ansichtkaarten, designartikelen, gadgets en sieraden.

Kadeshop
KAdECafé

Het KAdECafé is de plek op het Eemplein voor een goede cappuccino of kopje thee, met of zonder taart.

KadeCafe