Naar home

Wegens een interne renovatie is KAdE t/m 23 augustus gesloten. Wel kun je de nieuwe installatie van Hans Op de Beeck bezoeken In De Elleboog aan de Langegracht 36. Vanaf 24 augustus is de tentoonstelling Slaap! bij KAdE te zien.

Vertical text

Workshop Carla Kogelman

14.04.2019

Kom verdwalen in de stad Amersfoort met documentaire-fotograaf Carla Kogelman op zoek naar mooie plekken om te fotograferen.

Workshop: Verdwalen in de stad door Carla Kogelman

De zwart-wit portretten van Carla Kogelman (1961) zijn een voorstelling van het dagelijks leven. De herkenbare en eigenzinnige wereld van kinderen fascineert haar. Voor haar serie Ich Bin Waldviertel won ze twee keer een eerste prijs bij World Press Photo. De jury zei over haar werk: “Met Carla keren we vrolijk terug naar een wereld waarin we ons nooit vervelen en de frisheid en spontaniteit van de jeugd herontdekken. Ze gaat de uitdaging aan met een poëtisch evenwicht dat voyeurisme of sentimentaliteit vermijdt”.

Carla Kogelman werkte, voordat ze zich toelegde op fotografie, in de theaterwereld. Ze woont momenteel in de stad Amersfoort en houdt ervan te verdwalen in de stad, intuïtief op zoek naar sfeer, licht en compositie. Maar ook altijd op zoek naar mensen; de figuranten in haar verhaal. In deze workshop wordt eerst de tentoonstelling over Caspar van Wittel in Kunsthal KAdE bezocht. Van Wittel legde op zijn schilderijen de stedelijke omgeving vast, maar verbeeldde ook altijd het straatleven dat zich in die stedelijke omgeving toonde. Dat is in het bijzonder kenmerkend voor het werk van Kogelman, oog voor de mensen. Na bezoek aan de tentoonstelling licht Kogelman haar eigen werk toe waarna de deelnemers samen met haar de stad in gaan, op zoek naar mooie plekken. 

Bekijk het werk van Carla Kogelman: carlakogelman.nl

Kosten voor deelname: 33,50 euro (inclusief entree)
Locatie: Kunsthal KAdE
Aanmelden: boekingen@kunsthalkade.nl

Er is plek voor maximaal 15 personen dus wees er op tijd bij!

activiteiten dsc 4665z

Nu:The Silent Reflection

27.01.2024 — 21.07.2024
24
Aug. 2024
Alle activiteiten
KAdEStudio

Kom zelf experimenteren en maken in de KAdEStudio!

KAdEShop

Kunstboeken, magazines, ansichtkaarten, designartikelen, gadgets en sieraden.

Kadeshop
KAdECafé

Het KAdECafé is de plek op het Eemplein voor een goede cappuccino of kopje thee, met of zonder taart.

KadeCafe