Naar home
nieuws atelier lores foto cees wouda 2 van 5
Vertical text

Herfstvakantie in Kunsthal KAdE

Van 14 t/m 22 oktober vieren we in Kunsthal KAdE de herfstvakantie. Het thema is Griezelen.

Op zondagmiddag 15 oktober vindt in het Eemhuis het kinderboekenfestival plaats. Er zijn diverse voorstellingen en workshops rondom het thema Griezelen. Bij KAdE kan je naar aanleiding van de tentoonstelling VUUR binnenlopen bij de workshop Monsters maken met Maria. Samen met de workshopdocent ga je net als Maria met verschillende materialen een kunstwerk maken. Het thema is griezelen! Deelname aan de workshop is alleen voor deelnemers aan het kinderboekenfestival. Kijk hier voor meer informatie en tickets.

Ook als je niet mee doet aan het kinderboekenfestival is er in KAdE genoeg te beleven. Om 13.00 uur start er een instaprondleiding, hier kan je als bezoeker (max. 15 personen) gratis aan deelnemen. Daarnaast kunnen jong en ouder aan de slag in de KAdEStudio. Maak bijvoorbeeld een hoedje voor op één van de lantarenpalen in de KAdEStudio.

Niet alleen in het Eemhuis en in KAdE barst het deze zondag van de activiteiten. Op het Eemplein wordt het 5-jarig bestaan van het plein gevierd. Om dit feest mee te vieren verlagen wij op deze dag de toegangsprijs naar € 2,-. 

Op dinsdag 17 en zondag 22 oktober staat er een kinderrondleiding ‘Verboden voor Ouders’ op het programma.  Samen met de museumdocent ga je op ontdekkingstocht in de tentoonstelling. Gooi met de dobbelsteen en kijk welke opdracht hier bij hoort.

Op vrijdag 20 oktober is er een workshop Monsters maken met Maria. Samen met de workshopdocent bezoek je de tentoonstelling om inspiratie op te doen. Daarna ga je net als Maria met o.a. wol, ‘glas’ en stof aan de slag.

 Deze herfstvakantie kan je ook weer meedoen met de museumkidsweek-wedstrijd. Kinderen kunnen onder het motto “is het spannend in een museum?” op zoek naar de spannendste plekken in de tentoonstelling om een selfie te maken.

 

Kijk hier voor meer informatie over alle kinderactiviteiten.

Nu:4 Rijkscollecties & Hans Op de Beeck

27.01.2024 — 05.05.2024
21
Apr. 2024
Alle activiteiten
KAdEStudio

Kom zelf experimenteren en maken in de KAdEStudio!

KAdEShop

Kunstboeken, magazines, ansichtkaarten, designartikelen, gadgets en sieraden.

Kadeshop
KAdECafé

Het KAdECafé is de plek op het Eemplein voor een goede cappuccino of kopje thee, met of zonder taart.

KadeCafe