Naar home

Wegens een interne renovatie is KAdE t/m 23 augustus gesloten. Wel kun je de nieuwe installatie van Hans Op de Beeck bezoeken In De Elleboog aan de Langegracht 36. Vanaf 24 augustus is de tentoonstelling Slaap! bij KAdE te zien.

Vertical text

Kom in de herfstvakantie naar Kunsthal KAdE

Deze herfstvakantie is er weer een heleboel te beleven bij KAdE. Kom met je hele familie, je gezin of zonder je ouders!

Ontdek deze herfstvakantie de verhalen achter de vele kunstwerken van de nieuwe tentoonstelling Africa Supernova tijdens een rondleiding met een museumdocent. Zo’n rondleiding kan met je hele familie, alleen of met een vriendin of speciaal alleen voor kinderen waarbij ouders verboden zijn! Bezoek het Kinderboekenfestival of kom knutselen in de KAdEStudio.

Zet de volgende activiteiten alvast in je agenda: 

Familierondleiding, 14 oktober van 13.00-14.00 uur 
Doe tijdens de herfstvakantie samen met je opa, oma, broer of zus en ouders mee aan een rondleiding door de tentoonstelling Africa Supernova speciaal voor families. Deze familierondleiding is gratis op vertoon van een geldig entreebewijs KAdE. En kinderen t/m 18 jaar mogen altijd gratis naar binnen bij KAdE. Reserveren hoeft niet maar meld je wel op tijd bij de balie, want er kunnen maximaal 15 personen per rondleiding mee. 

Kinderboekenfestival 15 oktober van 13.30 – 14.30 en van 15.00 – 16.00 uur
Tijdens de Kinderboekenweek vieren we voor de tiende keer hét Kinderboekenfestival. Kom zondag 15 oktober naar de Bibliotheek het Eemhuis voor te gekke voorstellingen, interessante optredens van bekende kinderboekenschrijvers, spannende speurtochten, creatieve workshops en nog veel meer. Leuk voor alle kinderen van 4 tot en met 12 jaar. In Kunsthal KAdE kun je meedoen met een speciale rondleiding en workshop: ‘kunst bij mij thuis!’ Wil je meedoen? Vergeet niet een ticket te reserveren.

Kinderrondleiding ‘Verboden voor ouders’, 7 januari van 11.00-12.00 uur 
Alsof een ster ontploft, zoveel kleur spat er van de muur af bij de Afrikaanse kunstcollectie van de Schultings. Op 22 oktober kunnen kinderen samen met een museumdocent de tentoonstelling Africa Supernova bekijken tijdens een speciale kinderrondleiding. Samen kijk je naar en praat je over de kunstwerken met allemaal een eigen verhaal, onderwerp of thema. Reserveer alvast jouw plekje.

Instaprondleiding, zondagen van t/m 7 januari van 13.00-14.00 uur (m.u.v feestdagen)  
Bij elke tentoonstelling organiseren we op zondagen instaprondleidingen. Deze rondleidingen zijn voor een breed publiek toegankelijk en gaan in op het verhaal achter de tentoonstelling, de thematiek en de kunstenaar zelf. De rondleiding begint om 13.00 uur en duurt tot 14.00 uur. De instaprondleidingen zijn gratis op vertoon van een geldig entreebewijs KAdE. Reserveren hoeft niet, maar meld je op tijd bij de balie, want er kunnen maxi. 12 personen mee. 

Kom knutselen in de KAdEStudio
Heb je de tentoonstelling Africa Supernova bezocht? Neem een kijkje in de KAdEStudio. Hier kun je met draad en wol een eigen sculptuur maken waarmee je iets wat jij belangrijk vindt kunt uitbeelden. Inspiratie hiervoor is kunstenaar en activiste Laetitia Ky die met behulp van extensions, wol, draad en haar eigen haar sculpturen maakt. Hiermee opent ze gesprekken en doorbreekt ze taboes.

Zien we jou deze herfstvakantie bij KAdE?

Nu:The Silent Reflection

27.01.2024 — 28.07.2024
KAdEStudio

Kom zelf experimenteren en maken in de KAdEStudio!

KAdEShop

Kunstboeken, magazines, ansichtkaarten, designartikelen, gadgets en sieraden.

Kadeshop
KAdECafé

Het KAdECafé is de plek op het Eemplein voor een goede cappuccino of kopje thee, met of zonder taart.

KadeCafe