Naar home
nieuws stallinga hoop 2018
Vertical text

Nieuw werk Henk Stallinga

Henk Stallinga heeft speciaal voor de tentoonstelling A Balancing Act een gloednieuw werk gemaakt. De lichtinstallatie 'Lumens' die momenteel te zien is in de tentoonstelling in Kunsthal KAdE wordt hier tijdelijk door vervangen.

Het nieuwe werk draagt de titel Hoop (in het Engels ‘Heap of Faith’) en bestaat uit twee kruiwagens die onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden door een hoop aarde. Het verplaatsen van de kruiwagens zou resulteren in een totale ineenstorting van ‘de hoop’ en daarmee het werk zelf. De kruiwagens samen bewaren de balans.
nieuws dsc6444
Henk Stallinga, Lumens, 2016, courtesy de kunstenaar. Foto: Mike Bink
‘Lumens’ naar Awakenings
Reden voor de tijdelijke wissel is dat het werk ‘Lumens’ wordt uitgeleend. ‘Lumens’ is een lichtinstallatie. De dunne, gebogen lichtbuizen creëren een diversiteit aan lijntekeningen in de lucht. Deze lichtbuizen, waarin het hele daglichtspectrum is verwerkt, laten de dagelijkse en seizoensgebonden veranderingen van het daglicht zien. In de industriële Gashouder in Amsterdam zal op Awakenings tijdens Amsterdam Dance Event (17 – 21 oktober) de lichtinstallatie te zien zijn. Een unieke locatie voor een kunstwerk, maar niet ongeschikt voor een werk van Stallinga. Licht, geluid en beweging zijn terugkerende elementen in zijn werk. Vanaf 23 oktober is ‘Lumens’, favoriet onder vele bezoekers, weer te zien in Kunsthal KAdE in de tentoonstelling A Balancing Act.

Nu:Africa Supernova

24.09.2023 — 07.01.2024
03
Dec. 2023
Alle activiteiten
KAdEStudio

Kom zelf experimenteren en maken in de KAdEStudio!

KAdEShop

Kunstboeken, magazines, ansichtkaarten, designartikelen, gadgets en sieraden.

Kadeshop
KAdECafé

Het KAdECafé is de plek op het Eemplein voor een goede cappuccino of kopje thee, met of zonder taart.

KadeCafe