Meer informatie +

De grote Van Wittel tentoonstelling die vanaf 26 januari te zien is in Kunsthal KadE is voor FASadE aanleiding voor een ware beeldenstorm. Tijdens een bijzonder architectuurcafé op donderdag 28 februari met fotograaf Hans Wilschut en stedenbouwkundige Johan Galjaard is voor de beeldende kunst een centrale rol weggelegd.

Zijn voorliefde voor het stadsportret heeft Johan Galjaard gevat in een beeldessay dat vijf eeuwen schilderkunst omvat. Het geschilderde stadsgezicht vertelt veel over hoe naar de stad wordt gekeken en hoe de stad en de publieke ruimte is ingericht. Van Matthias Withoos tot Gerhard Richter: de stad verandert voortdurend en ook de artistieke verbeelding daarvan.

De internationaal gevierde fotograaf Hans Wilschut is geboeid door de verandering die steden wereldwijd ondergaan onder invloed van de globalisering. Bevolkingsgroei, toerisme, sociale en culturele veranderingen hebben verstrekkende invloed op cultuur en landschap. Op de rand van publiek en privaat domein en langs de ravelranden van de stad onderzoekt Wilschut de plekken waar verandering zich manifesteert. Hij hanteert daarbij vaak een ongebruikelijk gezichtspunt, waardoor zijn intrigerende beelden een blik op de stad geven die je zelf niet gauw zult zien. De avond wordt ingeleid door Robbert Roos, directeur van kunsthal KadE.

Locatie: KAdE Cafe
Tijdstip:  20.00 uur, inloop vanaf 19.45
Toegang: gratis
Aanmelden via : reserveringen@fasade.nl