Meer informatie +

De familierondleiding is interactiever en inhoudelijk geschikt voor zowel de oudste als de jongste deelnemers.

Tijd: 13:00 - 14:00
Groepsgrootte: max. 15 personen
Kosten: gratis (op vertoon van entreebewijs KAdE)*
Reserveren: meld je op tijd bij de infobalie, reserveren niet mogelijk
* kinderen t/m 18 jaar mogen altijd gratis naar binnen in Kunsthal KAdE

Tentoonstelling One Way Ticket to Mars

 De tentoonstelling One Way Ticket to Mars laat de bezoeker verschillende aspecten van de reis en het verblijf op Mars ervaren. Hoe weerbarstig zijn de condities van de nieuw te ontdekken planeet? Is wonen op Mars een angstaanjagend idee of juist een prikkelende gedachte? De rondleider gaat verder in op het verhaal achter de tentoonstelling, de kunstwerken en de deelnemende kunstenaars.

Rondleiding vol: familiereisgids

De familierondleiding begint om 13.00 uur en duurt tot 14.00 uur. Meld je op tijd bij de balie, want reserveren is niet mogelijk. Er kunnen maximaal 15 personen per rondleiding mee. Is de rondleiding vol? Niet getreurd! Bezoek de tentoonstelling zelfstandig met de familiereisgids die je gratis kunt afhalen bij de infobalie. De reisgids staat vol met leuke opdrachten en listige vragen voor de hele familie.

Kinderboekenfestival

Net als voorgaande jaren sluit Bibliotheek Eemland de Kinderboekenweek ook dit jaar weer feestelijk af met het Kinderboekenfestival! Het festival vindt plaats in het Eemhuis op zondagmiddag 13 oktober van 13.00 tot 17.00 uur. Het thema van de Kinderboekenweek 2019 is Reis mee. Niet de bestemming maar het vervoer erheen staat centraal. Het Kinderboekenfeest is voor kinderen tussen 4 en 12 jaar. Kinderen en hun ouders kopen een polsbandje (€7,50 euro per persoon) en kunnen daarmee de hele middag aan alle activiteiten deelnemen. Bij Kunsthal KAdE organiseren we een kinderrondleiding en een familierondleiding.