Meer informatie +

Reprise theatercollege Govert Schilling - Buitenaards

Vorig jaar zat de Bibliotheek het Eemhuis twee keer volledig vol vanwege het uitverkochte theatercollege Buitenaards. Daarom komt wetenschapsjournalist en sterrenkundige Govert Schilling 27 oktober gewoon nog een keer voor een reprise! Schilling neemt het publiek mee op een fascinerende speurtocht naar buitenaards leven. Er is een voorstelling om 15.30 uur, een om 18.30 uur en een voorstelling om 21.00 uur.

Wat weten we eigenlijk van het heelal? Kunnen we op een dag bezoek van aliens verwachten? Ufo's, ruimtereizen, buitenaardse beschavingen - alles komt voorbij in dit kosmische spektakel over de vraag hoe uniek het leven op aarde is. Samen met het publiek en aan de hand van verschillende proefjes probeert Schilling de geheimen van het heelal te ontrafelen. Bestaat er zoiets als een wiskundige formule om te bepalen hoe groot de kans is dat we niet alleen zijn in dit immens grote heelal?

De Bibliotheek en Kunsthal KAdE pakken groot uit voor het theatercollege. Geïnspireerd door de populairwetenschappelijke theatercolleges van het tv-programma DWDD University, wordt de grote hal van het Eemhuis omgetoverd tot een multimediaal planetarium. Tijdens de voorstelling is er live muziek o.l.v. Thijs Borsten.

Tickets
Het theatercollege duurt 1 uur. Onze adviesleeftijd is 12 jaar en ouder. De kaartverkoop start op maandag 2 september. Koop hier je tickets!

Dit theatercollege wordt in samenwerking met Kunsthal KAdE georganiseerd. Op vertoon van het theaterticket ontvangt u 50% korting op een bezoek aan de tentoonstelling One Way Ticket to Mars in Kunsthal KAdE tijdens het weekend van 26 en 27 oktober. Kinderen tot 18 jaar mogen altijd gratis naar binnen in Kunsthal KAdE.