Meer informatie +

Het bestuur van de Stichting Vrienden van Caspar van Wittel nodigt U van harte uit voor de opening van de fototentoonstelling Hedendaagse stadsgezichten, in de geest van Caspar van Wittel op vrijdag 29 maart om 14.00 uur op de stationstraverse van Amersfoort. De tentoonstelling zal worden geopend door Roger van Boxtel, president-directeur van NS.

Op de ramen van deze stationstraverse zijn tot en met 5 mei 2019 twaalf panoramafoto’s van Amersfoortse stadslocaties te zien. Ze zijn gemaakt door fotografen van Keistad Foto Collectief ‘in de geest van Caspar van Wittel’. Dat wil zeggen op de manier waarop de in Amersfoort geboren kunstenaar Caspar van Wittel (1653 - 1736) zijn stadsgezichten schilderde: met een kleurrijk palet, met speciale aandacht voor perspectief en lijnenspel en met atmosferische lichten en luchten. Caspar van Wittel werd er in Italië beroemd mee onder de naam Gaspare Vanvitelli.

HEDENDAAGSE STADSGEZICHTEN sluit aan bij de exposities MAESTRO VAN WITTEL en STADSBEELDEN in de Amersfoortse musea Kunsthal KAdE en Museum Flehite. Bekijk voor meer informatie www.kunsthalkade.nl. Deze fototentoonstelling is een van de activiteiten uit het Stadsprogramma van de Stichting Vrienden van Caspar van Wittel. Zie onze website www.vanvitelli.nl

Met dank aan NS en PRORAIL