Meer informatie +

Hoe is het om nu beeldend kunstenaar te zijn in Amerika, waar enerzijds Trumpisme en anderzijds Black Lives Matter het publieke debat domineert? In hedendaagse Amerikaanse kunst worden issues als racisme, kolonialisme en identiteit direct aangekaart.

‘’Ik ben een beeldend kunstenaar en ik maak revolutionaire kunst om de geschiedenis vooruit te helpen’’ - Dread Scott 

Kunsthal KAdE bundelt op 16 december de krachten met het John Adams Institute voor een online gesprek over kunst en activisme in Amerika. Gastsprekers zijn twee Amerikaanse kunstenaars, Dread Scott en Alixa Garcia, wier werk te zien was in de tentoonstelling This Is America in Kunsthal KAdE. Alixa is ook een van de drijvende krachten achter de door kunstenaars geleide activistische organisatie For Freedoms. Dread en Alixa worden vergezeld door de Nederlandse kunstenaar Patricia Kaersenhout, die vertegenwoordigd was in de tentoonstelling Say It Loud in het Bonnefantenmuseum in Maastricht. Tracy Metz, directeur John Adams, en Robbert Roos, directeur Kunsthal KAdE, leiden het gesprek.

Tune in op woensdag 16 december om 19:30 voor een spannende discussie over de rol en de inhoud van het kunstenaarschap vandaag de dag! Klik op de play-button hieronder:

Over John Adams Institute:
Het John Adams Institute biedt al drie decennia een onafhankelijk podium voor de Amerikaanse cultuur in Nederland. De instelling gelooft in de kracht van ideeën en in intellectuele uitwisseling door middel van echte ontmoetingen. Door de jaren heen hebben ze sprekers als Madeleine Albright, Jonathan Safran Foer, Spike Lee, Jonathan Franzen en Nobelprijswinnaars Toni Morrison en Joseph Stiglitz – to name a few - uitgenodigd om hun gedachten en inzichten met het Nederlandse publiek te delen.