Kunstenaar Renie Spoelstra vertelt in deze lezing op welke manier balans een rol speelt in haar leven en werkwijze. Ze maakt doorgaans grote houtskool- en krijttekeningen op papier. Het gaat haar om de mentale werking van de tekening. Wanneer je langer naar het werk kijkt, word je het werk in ‘gezogen’. Houtskool is het materiaal waarmee ze het liefst werkt: ''Dat geeft me focus en minder keuzestress dan wanneer je met kleur werkt. Dat lijkt misschien beperkt, maar daarbinnen valt ontzettend veel te ontdekken''. 

Speciaal voor deze tentoonstelling heeft Renie Spoelstra een werk gemaakt gebaseerd op impressies tijdens haar reis naar de Vulkanische zwarte stranden van IJsland. Ook over de totstandkoming van dit werk zal zij in de lezing verder uitweiden. Aan het einde is er de mogelijkheid om vragen te stellen. 

Deelname aan de lezing is gratis voor bezoekers van Kunsthal KAdE, op vertoon van een geldig entreebewijs. De lezing vindt plaats in de Eemzaal. Aanmelden kan via: boekingen@kunsthalkade.nl