Tijdens deze lezing duikt ontwerper Baukje Trenning de geschiedenis in over het baksteengebruik in Amsterdam en de toekomst daarvan. Aan de hand van baksteen onderzoek en ontwerpen uit haar praktijk, samengebundeld in het boek Brickwork Amsterdam, vertelt Baukje Trenning meer over de vorm en materiaalexperimenten met bakstenen, tot ontwerpend onderzoek naar nieuwe duurzame bouwmaterialen waarbij baksteen wordt hergebruikt. 

Na de lezing loop je samen met de kunstenaar naar haar folly (baksteenbouwwerk) in de Nieuwe Stad Amersfoort, om dieper in te gaan op de inspiratiebronnen voor haar bouwwerk, de oude fabrieksschoorstenen. De folly bevindt zich op 5 minuten loopafstand.

Wanneer: zondag 23 oktober 2022
Tijd: 14.00 - 15.15 uur
Locatie: Kunsthal KAdE, Eemzaal
Kosten: toegangsprijs Kunsthal KAdE €13,- + €3,- toeslag (toeslag geldt ook voor museumkaarthouders)

 TICKET(S)

Over Baukje Trenning:

Baukje Trenning is een ontwerper, onderzoeker en educator wiens praktijk gericht is op het ontwerpen en onderzoeken van materiaal en oppervlaktes binnen de architectuur. Trenning studeerde industrieel ontwerpen aan de Design Academie in Eindhoven. Voor de tentoonstelling BAKSTEEN | BRICK in Kunsthal KAdE ontwierp ze de folly 'Onder gelijken - cirkels van baksteen', gebaseerd op het ontwerp van oude fabrieksschoorstenen. Locatie van de folly: Oude Fabrieksstraat 26, Amersfoort.