Meer informatie +

Een podcast over de Harlem Renaissance, Afrikaans Amerikaanse Literatuur en meer. De Harlem Renaissance wordt gezien als de eerste bloeiperiode van de Afrikaans-Amerikaanse kunst en cultuur. Hoe ontstond deze periode en welke invloed was er op latere schrijvers als Baldwin in de volgende bloeiperiode van de jaren zestig?

Kunsthal KAdE Amersfoort heeft naar aanleiding van de tentoonstelling Tell Me Your Story i.s.m Schwob, NRC en de Bibliotheek Eemland een podcast gemaakt over de klassiekers en hoogtepunten van de Afrikaans-Amerikaanse literatuur. Michel Krielaars, chef boeken NRC, gaat met NRC-redacteur Toef Jaeger, schrijver/journalist Dominique van Varsseveld en kunsthistoricus en curator van Tell Me Your Story Rob Perrée in gesprek over de literaire klassiekers uit de Afrikaans-Amerikaanse literatuur.

Beluister de podcast nu en breng een bezoek aan de tentoonstelling Tell Me Your Story, nog t/m 30 augustus te zien in Kunsthal KAdE Amersfoort.

Leeslijst voor meer onterecht vergeten klassiekers:
Schwob: www.schwob.nl/
Schomburg Center's Black Liberation Reading List:
www.nypl.org/locations/schomburg

Of ontdek de schrijvers uit deze podcast en hun tijdgenoten:
Nella Larsen, Zora Neale Hurston, William Kelley, Ann Petry, Colson Whitehead, Ta-Nehisi Coates, James Baldwin, Toni Morrison, Angie Thomas, Paul Beatty.