Meer informatie +

College #2:
Kun je borduren met baksteen? Baksteen lijkt heel gewoon, maar er is van alles over te vertellen en zoveel moois van te maken. Kunstenaars Antal, Thijs en
Marisja van ATM-Atmosphere hebben voor de tentoonstelling BAKSTEEN op restanten van de oude Amersfoortse stadsmuur een kunstwerk van baksteen ontworpen. Ze noemen het kunstwerk 'Fa-brick', omdat het een gewoven metselwerk is, door de verschillende vormen, structuren en patronen. Zou jij ook zoiets kunnen maken? Samen met de ontwerpers van ATM ga je op excursie in Amersfoort en ontdek je wat je allemaal kunt doen om kunst van baksteen te maken.

Wanneer: zondag 30 oktober
Tijd: 13.00 - 14.00 uur 
Leeftijd: 8 - 12 jaar
Locatie: Kunsthal KAdE
Kosten: 15,- (in totaal voor drie colleges) 

KOOP TICKET(S)


De baksteen - volgens de Dikke van Dale letterlijk: een gebakken steen. Groot, klein, in heel veel kleuren, te vinden in je huis, op straat, op pleinen. Bakstenen ken je waarschijnlijk vooral als bouwmateriaal. Maar wat zou je nog meer kunnen bouwen met baksteen? En waarom vinden kunstenaars de gewone baksteen vandaag de dag zo interessant? Kunsthal KAdE maakt in het najaar een tentoonstelling over baksteen, waar werk te zien is van architecten, kunstenaars en ontwerpers die allemaal op hun eigen manier geïnspireerd zijn door baksteen. Doe mee met de collegereeks en wordt een echte baksteenkenner!