Kindercolleges Schurend Paradijs

13.02.2022, 13:00 - 14:00 (Europe/Amsterdam / UTC100)

Kindercolleges Schurend Paradijs

  • Wanneer 13.02.2022, 13:00 - 14:00 (Europe/Amsterdam / UTC100)
  • Agenda-item aan agenda toevoegen iCal
In Kunsthal KAdE is vanaf februari 2022 de tentoonstelling: Schurend Paradijs te zien. Speciaal bij deze tentoonstelling organiseren we de collegereeks: Bestaat het paradijs op aarde nog wel? In drie colleges ontdek je samen met experts alles over het Paradijs.
Meer informatie +

Heb je wel eens gehoord van het paradijs? Het Paradijs: een plek waar het leven heerlijk is, een zalig klimaat, mooie omgeving en een overvloed aan lekkers. Maar hoe ziet het paradijs er nou eigenlijk uit? En wat is het ware paradijs? Kunsthal KAdE heeft tien kunstenaars gevraagd om ieder één tentoonstellingszaal te vullen met hun kunst in de tentoonstelling Schurend Paradijs. Daarin laten ze zien hoe zij kijken naar de wereld van vandaag. Hoe gaat het met het ‘paradijs op aarde’: de aarde warmt op, er is milieuvervuiling, er zijn virussen en volken leven op gespannen voet met elkaar. Bestaat het paradijs nog wel? En hoe ziet de toekomst van de aarde eruit als we zo doorgaan? Wat als jij je eigen paradijs zou kunnen creëren? Hoe zou dat er dan uitzien? 

College 1: Hoe dachten mensen vroeger dat het paradijs eruit zag?

Is het paradijs alleen een fantasiewereld of zou het ook echt bestaan? Of van allebei een beetje? Tijdens het eerste college gaan we eerst in de tentoonstelling op zoek naar hoe mensen vroeger dachten dat het paradijs eruit zag. Hoe kwamen ze op die beelden? Daarna gaan we samen met filosofe Esther Didden filosoferen over ons eigen paradijs (op aarde). Misschien ken je al een hele fijne plek en wil je die nog fijner maken, maar je mag ook een paradijs helemaal verzinnen. Belangrijkste is dat het paradijs héél lang meekan. We willen dat het over 1000 jaar ook nog een paradijs is. Hoe doe je dat? Hoe kan je een toekomstbestendig paradijs creëren?

Wanneer: zondag 13 februari 2022
Tijd: 13.00 - 14.00 uur
Leeftijd: 8 - 12 jaar
Locatie: Kunsthal KAdE
Kosten: 15,00 (voor drie colleges totaal)
Tickets: vanaf 18 december 12.00 uur in de verkoop via:
https://museumjeugduniversiteit.nl/collegereeksen/bestaat-het-paradijs-op-aarde-nog-wel/