Vraag jij je ook wel eens af wanneer een kunstwerk eigenlijk is gemaakt? En hoe je dit kan zien? In deze reeks colleges ga je samen met kunstkenner Jolinda de Lang op zoek naar het antwoord. In Amersfoort leer je kijken, vergelijken en onderzoeken als een kunsthistoricus bij Museum Flehite, het Mondriaanhuis en Kunsthal KAdE.

11 februari - Museum Flehite: Hoe kijkt een kunsthistoricus naar kunst?
Kunstkenner Jolinda de Lang kijkt elk jaar samen met duizenden mensen naar kunst. Zij weet precies welke vragen je moet stellen. Door te kijken, te vergelijken en te onderzoeken leer je waar je op moet letten en zet je jouw eerste stappen als kunsthistoricus. De studenten bestuderen de collectie van Museum Flehite op zaal.

4 maart - Mondriaanhuis: Hoe kijkt een kunsthistoricus naar Mondriaan?
Piet Mondriaan is een beroemde schilder. Wat kom je over hem te weten als je met een kunsthistorisch oog kijkt naar zijn werk? Jolinda de Lang neemt jullie mee langs de kunstwerken in het Mondriaanhuis. Samen met haar ontdek je verhalen over Piet Mondriaan.

8 april - Kunsthal KAdE: Hoe kijkt een kunsthistoricus naar hedendaagse kunst?
Ziet een kunsthistoricus verschillen tussen kunst van de vorige eeuw en kunst van nu? En hoe kijkt een kunsthistoricus naar kunst die nu wordt gemaakt? In Kunsthal KAdE ga je als een echte kunsthistoricus hedendaags kunst bekijken.

Museum Jeugd Universiteit is bedoeld voor kinderen van 8 tot 12 jaar. Aanmelden kan via museumjeugduniversiteit.nl