Naar home

Wegens een interne renovatie is KAdE t/m 23 augustus gesloten. Wel kun je de nieuwe installatie van Hans Op de Beeck bezoeken In De Elleboog aan de Langegracht 36. Vanaf 24 augustus is de tentoonstelling Slaap! bij KAdE te zien.

Vertical text

Primair onderwijs

Kom kunst kijken bij KAdE met onze museumdocenten.

Rondleidingen

Een museumdocent neemt de groepen mee in een interactieve rondleiding door de tentoonstelling. Leerlingen worden actief betrokken bij wat ze zien. Door middel van vragen en opdrachten leren ze zelf en gezamenlijk te kijken en beargumenteren. De duur van de rondleiding is 60 minuten. Kosten bedragen € 50,- per 15 leerlingen. Per 15 leerlingen roosteren wij één museumdocent in en vragen we je voor één begeleider te zorgen. We kunnen een klas van maximaal 30 leerlingen tegelijkertijd ontvangen.

Lesmateriaal

Speciaal voor de midden en bovenbouw van het onderwijs worden er lessen ontwikkeld. Je vindt Kunsthal KAdE op LessonUp met voorbereidingslessen voor op het digibord. Met deze lessen maak je je leerlingen alvast warm voor het bezoek.

Speciale programma’s voor het basisonderwijs

KAdE achter de schermen

Naast onze rondleidingen en voorbereidingslessen ontwikkelden we speciaal voor het voorgezet onderwijs het lesprogramma: KAdE achter de schermen. Leerlingen krijgen een kijkje in de keuken van Kunsthal KAdE.

Wat komt er kijken bij het maken van een tentoonstelling? Is een kunsthal iets anders dan een museum? En wie zijn de mensen achter een tentoonstelling en wat doen ze? Deze vragen en vele andere worden beantwoord in deze interactieve workshop. Op school kijken de leerlingen eerst de film KAdE achter de schermen. Na deze voorbereiding in de klas, gaan de leerlingen zelf polshoogte nemen in de Kunsthal. Samen met een museumdocent onderzoeken ze hoe de nieuwe tentoonstelling in elkaar zit. Na afloop maken ze in de klas een eigen tentoonstelling.

Programma
45 min – voorbereidende les door leerkracht
75 min – rondleiding door museumdocent
90 min – workshop door museumdocent
Kosten op aanvraag

Digitale Scheurkalender I voor groep 4,5 en 6

Het barst van de kunst in Amersfoort, niet alleen in de musea maar ook op straat. Ontdek bijzondere kunstwerken met de digitale scheurkalender. Deze gratis tool voor op het digibord zit vol spannende kijk-, denk- en spelopdrachten over Amersfoortse kunst. De scheurkalender is zo opgebouwd dat je het als een soort kunstsnack tussen de bedrijven door kunt inzetten. Kijk, kunst! is het museumproject dat aansluitend te boeken is. De leerlingen komen in aanraking met verschillende kunstwerken in het museum. Daarna gaan ze zelf aan de slag in een workshop Tekenen met Houtskool. Want door te tekenen zie je meer! Kunsthal KAdE haalt drie keer per jaar kunstwerken van over de hele wereld naar Amersfoort en heeft geen eigen collectie, daardoor is er elke keer weer iets totaal nieuws te zien. Bij iedere wisseltentoonstelling maakt Kunsthal KAdE één bijpassend scheurkalenderblaadje.

Nu:The Silent Reflection

27.01.2024 — 21.07.2024
24
Aug. 2024
Alle activiteiten
KAdEStudio

Kom zelf experimenteren en maken in de KAdEStudio!

KAdEShop

Kunstboeken, magazines, ansichtkaarten, designartikelen, gadgets en sieraden.

Kadeshop
KAdECafé

Het KAdECafé is de plek op het Eemplein voor een goede cappuccino of kopje thee, met of zonder taart.

KadeCafe