Naar home

Wegens een interne renovatie is KAdE t/m 23 augustus gesloten. Vanaf 24 augustus is de tentoonstelling Slaap! bij KAdE te zien.

Vertical text

Voortgezet onderwijs

Boek een rondleiding, workshop of ga zelf op pad met een kunstwijzer.

Rondleidingen

Een museumdocent neemt de groepen mee in een interactieve rondleiding door de tentoonstelling. Leerlingen worden actief betrokken bij wat ze zien. Door middel van vragen en opdrachten leren ze zelf en gezamenlijk te kijken en beargumenteren. De duur van de rondleiding is 60 minuten. Kosten bedragen € 50,- per 15 leerlingen. Per 15 leerlingen roosteren wij één museumdocent in en vragen we je voor één begeleider te zorgen. We kunnen een klas van maximaal 30 leerlingen tegelijkertijd ontvangen.

Lesmateriaal

Speciaal voor het voortgezet onderwijs worden er lessen ontwikkeld. Je vindt Kunsthal KAdE op LessonUp met voorbereidingslessen voor op het digibord. Met deze lessen maak je je leerlingen alvast warm voor het bezoek.

Zelfstandig bezoek met kunstwijzers

Het is mogelijk je leerlingen zelfstandig (en op eigen gelegenheid) de tentoonstelling te laten bezoeken. Bij iedere tentoonstelling ontwikkelen we kunstwijzers: een boekje met vragen en opdrachten die de leerlingen op weg helpen om de kunstwerken te bekijken, er betekenis aan te geven en er een mening over te vormen. De kunstwijzer is te maken in ongeveer 40 minuten. Wanneer je leerlingen op eigen gelegenheid komen, geef ons dan even door in welke periode we ze kunnen verwachten. Dan zorgen wij dat er kunstwijzers en potloden klaarliggen.

Speciale programma’s en workshopaanbod

KAdE achter de schermen

Naast onze rondleidingen en voorbereidingslessen ontwikkelden we speciaal voor het voorgezet onderwijs het lesprogramma: KAdE achter de schermen. Leerlingen krijgen een kijkje in de keuken van Kunsthal KAdE.

Wat komt er kijken bij het maken van een tentoonstelling? Is een kunsthal iets anders dan een museum? En wie zijn de mensen achter een tentoonstelling en wat doen ze? Deze vragen en vele andere worden beantwoord in deze interactieve workshop. Op school kijken de leerlingen eerst de film KAdE achter de schermen. Na deze voorbereiding in de klas, gaan de leerlingen zelf polshoogte nemen in de Kunsthal. Samen met een museumdocent onderzoeken ze hoe de nieuwe tentoonstelling in elkaar zit. Na afloop maken ze in de klas een eigen tentoonstelling.

Your art | My story

Jaarlijks bieden we in samenwerking met NEOS Cultuuronderwijs Your art I My story voor voortgezet onderwijsgroepen aan bij tentoonstellingen in Kunsthal KAdE. Voorheen was dit het programma KunstGedichten, nu in een nieuw jasje! In het project Your art | My story reageren leerlingen met spoken word op een kunstwerk uit de tentoonstelling van KAdE. Leerlingen zetten hun eigen tekst om in een krachtige performance en worden hierin begeleid door jong professionals.

Verwacht:Slaap!

24.08.2024 — 05.01.2025
24
Aug. 2024
Alle activiteiten
KAdEStudio

Kom zelf experimenteren en maken in de KAdEStudio!

KAdEShop

Kunstboeken, magazines, ansichtkaarten, designartikelen, gadgets en sieraden.

Kadeshop
KAdECafé

Het KAdECafé is de plek op het Eemplein voor een goede cappuccino of kopje thee, met of zonder taart.

KadeCafe