Naar home

Wegens een interne renovatie is KAdE t/m 23 augustus gesloten. Vanaf 24 augustus is de tentoonstelling Slaap! bij KAdE te zien.

Kunsthal kade
Vertical text

Kunsthal KAdE

Kunsthal KAdE biedt tentoonstellingen aan op het gebied van hedendaagse/moderne kunst, architectuur, vormgeving & design en eigentijdse beeldcultuur.

Kunsthal KAdE heeft geen eigen collectie, maar is met haar tentoonstellingen naar buiten gericht en open voor impulsen van over de hele wereld. Naast tentoonstellingen organiseert Kunsthal KAdE een publieksprogramma met rondleidingen, workshops en lezingen. Kunsthal KAdE ligt net buiten de stadsmuren van Amersfoort. Via de prachtige 15e-eeuwse Koppelpoort kom je aan in de Nieuwe Stad aan de rivier de Eem.

Links van het entreegebied bevindt zich de KAdEShop met een gevarieerd aanbod aan designartikelen, gadgets, sieraden en kunstboeken. In het KAdECafé kun je goed lunchen of borrelen. Zowel de KAdEShop als het KAdECafé zijn zonder toegangsbewijs voor de kunsthal te bezoeken.

“Kunsthal KAdE heeft geen collectie en is dus niet gebonden aan één inhoudelijke, ‘agenda’. Deze vrijheid is benut om de hedendaagse kunst in haar volle beeldende rijkdom te laten zien. Sterk visueel georiënteerd, maar met een conceptuele grondslag die – zoals bijvoorbeeld bij de landenpresentaties – de essentie van een cultuur raakt. Kijken en ‘denken’ op één lijn. Met soms het kijken als enige leidraad, waarbij alles dat gezien wordt ‘waar’ is, want door de kijker zo gezien, los van de intenties van de makers”, aldus de directeur van Kunsthal KAdE, Robbert Roos. Ontmoet het team.

over Kunsthal KAdE

Hierboven zie je een overzicht van vier verschillende tentoonstellingen in Kunsthal KAdE gefotografeerd door Mike Bink. Bekijk het online archief om alle exposities in hun visuele glorie te zien. Of bekijk het filmpje ter viering van het 10-jarig bestaan van Kunsthal KAdE in 2019.

Kunsthal, café en shop

Kunsthal KAdE ligt net buiten de stadsmuren van Amersfoort. Door de prachtige 15de-eeuwse Koppelpoort kom je bij de Nieuwe Stad, aan de Eem. Kunsthal KAdE biedt tentoonstellingen aan op het gebied van hedendaagse/moderne kunst, architectuur, vormgeving & design en eigentijdse beeldcultuur. Kunsthal KAdE heeft geen eigen collectie, maar is met haar tentoonstellingen naar buiten gericht en open voor impulsen vanuit de hele wereld. Naast de tentoonstellingen organiseert Kunsthal KAdE een actief publieksprogramma van rondleidingen, workshops en lezingen. Links van het entreegebied bevindt zich de KAdEShop met een gevarieerd aanbod van designartikelen, gadgets, sieraden en kunstboeken. Bij het KAdECafé kun je terecht voor een goede lunch of borrel. Zowel de KAdEShop als KAdECafé zijn zonder entreebewijs voor de kunsthal te bezoeken.

Kunsthal KAdE maakt deel uit van de Stichting Amersfoort in C, waar ook Museum Flehite, Architectuurcentrum FASadE en het Mondriaanhuis onder vallen. Meer informatie over Amersfoort in C is te lezen op: www.amersfoort-in-c.nl.

Kunsthal KAdE is gevestigd aan het Eemplein, in het Eemhuis. In dit gebouw, ontworpen door Neutelings Riedijk architecten uit Rotterdam, zijn naast Kunsthal KAdE ook de Bibliotheek Eemland, Scholen in de Kunst en Archief Eemland gevestigd. Meer informatie over het Eemhuis zie het heteemhuis.nl.

Kunsthal KAdE is ook te vinden op www.museum-info.nl.

Organisatiegegevens

Kunsthal KAdE
Eemplein 77
3812 EA Amersfoort

T: 033 4225030
E: info@kunsthalkade.nl

KvK nr. 32107076
BTW nummer: 814165734B01

ANBI

Kunsthal KAdE maakt samen met Museum Flehite, het Mondriaanhuis en Architectuurcentrum FASadE onderdeel uit van Stichting Amersfoort in C.

RSIN Stichting Amersfoort in C: 814165734

Publieksbekende naam: Amersfoort in C

Bestuur:
Dhr. H. Rimmelzwaan, penningmeester
Mw. E.C. Ruinaard, lid
Mw. V. van Weissenbruch, lid
Mw. W.J.M. Meershoek, lid
Dhr. H.J.F. Razenberg, voorzitter
Algemeen directeur: Paul Baltus

Privacy

Kunsthal KAdE maakt gebruik van cookies op de website kunsthalkade.nl

Wij zullen voldoen aan alle toepasselijke wetgeving inzake gegevensbescherming en regelgeving en wij zullen samenwerken met de betreffende autoriteiten.

Verwacht:Slaap!

24.08.2024 — 05.01.2025
24
Aug. 2024
Alle activiteiten
KAdEStudio

Kom zelf experimenteren en maken in de KAdEStudio!

KAdEShop

Kunstboeken, magazines, ansichtkaarten, designartikelen, gadgets en sieraden.

Kadeshop
KAdECafé

Het KAdECafé is de plek op het Eemplein voor een goede cappuccino of kopje thee, met of zonder taart.

KadeCafe