Reisverslag Robbert Roos

Curator Robbert Roos schreef een reisverslag naar aanleiding van zijn road trip door de VS in 2019 van de oost- naar de westkust en weer terug.

Unlocked/Reconnected

Kunsthal KAdE doet mee aan de landelijke tentoonstelling Unlocked/Reconnected met één werk in de entreehal.

Maatregelen i.v.m. corona

Lees hier welke maatregelen we hebben genomen rondom het coronavirus voor een veilig bezoek aan de kunsthal. We verkopen bijvoorbeeld tickets online met tijdsloten.

Kunsthal KAdE verlengt ‘Tell Me Your Story’ t/m 30 augustus

De tentoonstelling Tell Me Your Story, over 100 jaar storytelling in Afrikaans-Amerikaanse kunst, is tot en met 30 augustus verlengd. Met dank aan de genereuze bruikleengevers kan de expositie – op dit moment door de maatregelen rond de coronacrisis gesloten – langer in Amersfoort te zien zijn.

Workshop Lotje van Lieshout

Kunstenaar Lotje van Lieshout geeft op het Sandberg Instituut een workshop waarin je leert visuele effecten te gebruiken die door de pioniers van film zijn uitgevonden.

10 jaar Kunsthal KAdE

Kunsthal KAdE viert op 1 mei haar 10 jarige jubileum. In 10 jaar tijd zijn 40 presentaties gemaakt, sinds 2012 drie per jaar. Er passeerden zo’n 350.000 bezoekers de voordeur. Er deden ongeveer 400 nationale en internationale kunstenaars mee.

Nieuw werk Henk Stallinga

15.10.2018 22.10.2018

Henk Stallinga heeft speciaal voor de tentoonstelling A Balancing Act een gloednieuw werk gemaakt. De lichtinstallatie 'Lumens' die momenteel te zien is in de tentoonstelling in Kunsthal KAdE wordt hier tijdelijk door vervangen.

De Grote KAdE StoepKRIJTdag

21.06.2018, 14:00 - 17:00

Kunsthal KAdE organiseert op 21 juni ''De Grote KAdE StoepKRIJTdag'' en nodigt iedereen uit om te komen krijten op het Eemplein. Ook zijn er kinderflitsrondleidingen, is er een inloopworkshop en kunnen deelnemers op de foto in een krijtdecor.

De Vensterbank van Lenneke van der Goot

Tot 30 september is in DE VENSTERBANK in Amersfoort het werk ''Object Space'' van Lenneke van der Goot te zien. Dit werk geldt als het zusje van haar werk in de tentoonstelling KRIJT in Kunsthal KAdE: ''Object Field''.

MIR Project

Jitske Bakker is deelnemend kunstenaar aan de tentoonstelling KRIJT. Deze zomer is zij uitgenodigd door MIR om nieuw werk te maken langs de Eem in De Nieuwe Stad Amersfoort.