Graag nemen we je in de serie mee in onze tentoonstelling aan de hand van zes kunstenaars. Zes kunstenaars die met hun werken vijf verschillende periodes vertegenwoordigen. Robbert Roos, directeur van Kunsthal KAdE, vertelt je in de eerste mini-doc over de kunstenaar Aaron Douglas, ook wel 'The Father of African American art' genoemd. Klik hier of op de play-button in onderstaande screenshot om de video te bekijken.

In de tweede mini-doc zoomen we in op kunstenaar Charles White. ''Nobody makes black figures as powerful as Charles White, nobody'', zei zijn leerling en de inmiddels zeer succesvolle kunstenaar Kerry James Marshall. Klik hier of op de play-button in onderstaande screenshot om de video te bekijken. 

De derde mini-doc gaat over kunstenaar Romare Bearden. Hij is groots vertegenwoordigd in onze tentoonstelling en favoriet bij velen. Zijn werk 'Maquette for Quilting Time' is een van de pronkstukken in de Nationale Museumweek van 20 t/m 26 april. Klik hier of op de play-button in onderstaande screenshot om de video te bekijken.

Robbert Roos, directeur van Kunsthal KAdE, vertelt je in deze vierde mini-doc over kunstenaar Faith Ringgold. Ringgold kreeg lange tijd niet de aandacht waar ze recht op had, ze was immers zwart en vrouw. Met name de laatste jaren staat ze echter volop in de schijnwerpers. Klik hier of op de play-button in onderstaande screenshot om de video te bekijken. 

In de vijfde mini-doc alle aandacht voor kunstenaar Kerry James Marshall. Zijn kunstwerken vormen een aanvulling op de (westerse) kunstgeschiedenis, waarin zwarte figuren veelal afwezig zijn. Hij is een van de belangrijkste kunstenaars van zijn generatie en zijn werk 'Past Times' (1997) werd in 2018 verkocht voor een recordbedrag van 21,1 miljoen dollar. Klik hier of op de play-button in onderstaande screenshot om de video te bekijken.

In onderstaande zesde en laatste mini-doc gaan we naar de 'Bloom Generation' in de grote zaal waar we inzoomen op de kunstenaar Devan Shimoyama (1989). Zijn werk is kleurrijk en uitbundig. Hij is een voorbeeld van de huidige generatie, die laat zien waar ze voor staat. Klik hier of op de play-button in onderstaande screenshot om de laatste mini-doc te bekijken.

De tentoonstelling 'Tell Me Your Story', over 100 jaar storytelling in Afrikaans-Amerikaanse kunst, is momenteel gesloten. De tentoonstelling is verlengd t/m 30 augustus. Wij hebben alle nodige maatregelen getroffen en kunnen op 1 juni weer open. Zo kan iedereen de bijzondere werken in het echt zien!