De tentoonstelling Unlocked/Reconnected wil verschillende noties van de begrippen 'huis' en 'thuis' inzichtelijk maken. Het is een initiatief dat de meest uiteenlopende 'huizen voor de kunst' met elkaar verbindt: musea, presentatie-instellingen, galeries, kunstenaarsinitiatieven en bedrijfscollecties. Vertrekpunt voor Unlocked/Reconnected is het idee van solidariteit, de wil om gezamenlijk te reflecteren op wat (t)huis is.

Unlocked/Reconnected strekt zich uit over een grote hoeveelheid locaties door heel Nederland, die elk één werk naar eigen keuze presenteren — of het nu een schilderij, een sculptuur, een performance of een video-installatie is. Iedere instelling installeert het werk van keuze in 'de hal van het huis', oftewel het entreegebied van de betreffende locatie.

Kunsthal KAdE doet mee met het werk Udense Vogels van Tom Claassen. In 2010 toonde Kunsthal KAdE (toen nog aan het Smallepad) een solo van Tom Claassen. Met onder meer een groot vloersculptuur van zandleeuwen, de Lavatory cubicals, een konijn op het dak en voor de deur een paard. Deze Udense vogels bevonden zich eerst in de entree van het Smallepad maar zijn in 2015 meegevlogen naar de nieuwe locatie op het Eemplein. Hier hebben ze zich - opnieuw in de entree - op een stok genesteld, knus bij elkaar, het nieuwe normaal van de 1,5 meter afstand met waardigheid trotserend.

Bekijk ook de andere inzendingen: unlockedreconnected.nl