• Up Amersfoort
  • 2022-06-18T00:00:00+02:00
  • 2022-09-11T23:59:59+02:00
  • Vanaf 18 juni t/m 11 september vindt rondom de Amersfoortse binnenstad het kunstproject Up Amersfoort plaats. Up Amersfoort is een kunstroute die hedendaagse kunst met erfgoedlocaties verbindt
Meer informatie +

Curator Henk van den Bosch won met zijn plan voor Up Amersfoort de Open Call van de gemeente Amersfoort. Deelnemende kunstenaars is gevraagd kunstwerken te bedenken die raadselachtig en wonderlijk zijn; kunst waarvoor de blik omhoog moet. De kunstroute Up Amersfoort is vanaf 18 juni t/m 11 september te zien.

Op verschillende plekken op de route realiseren de kunstenaars een eigentijdse kunstzinnige ingreep. Het publiek gaat op ontdekkingstocht en wordt verleidt en verrast. Op de route worden ook de bestaande kunstwerken in de buitenruimte van de gemeente Amersfoort meegenomen. Zo ontstaat een wandeling die de verbinding zoekt tussen natuur en cultuur, eigentijdse kunstwerken en de historische context.

Deelnemende kunstenaars

Alphons ter Avest, Gerbrand Burger, André Groothuizen, Anne ten Ham, Tom Putman, Marijke Schurink, Tanja Smeets, Anna Skubisz en Willeke van Ravenhorst.

Meer informatie over de kunstwerken is langs de route te vinden via QR codes bij de kunstwerken en op de website: www.up-amersfoort.nl

Marijke Schurink

Marijke Schurink voor Up Amersfoort

Naast de digitale route is er een speciale Up Amersfoort gids gemaakt. In deze gids vind je de wandelroute, inclusief informatie over alle kunstwerken en het cultureel erfgoed. De Up Amersfoort gids kun je binnenkort gratis ophalen bij Green Outlet Amersfoort aan de Grote Haag 125, VVV, Kunsthal KAdE, Museum Flehite, Mondriaanhuis en Rietveldpaviljoen.